Doktor Aida Lund – En populær lege i Albir

Doktor Aida Lund har sin medisinske utdannelse fra Cuba. I 1991 startet hun sin praksis som allmennpraktiserende lege. Der jobbet hun i fire år før hun ble med sin norske ektemann hjem til Bergen. Det ble starten på noe helt nytt og ukjent for den cubanske legen. I tillegg til å lære et nytt språk og en ny kultur, måtte hun også ta turnustjenesten på nytt igjen for å få utdannelsen sin godkjent i Norge.

I Norge har Dra. Aida jobbet på ulike steder, bl.a som allmennlege ved Landås og Varden private Legesenter, Haukeland Medisin, kirurgi og Gynekologi avd ved Bergen legevakt, og som overlege på Fyllingsdalen Sykehjem.

“Det var veldig annerledes  jobbe i Norge”, forteller Lund. ´Det jobbes på en mer stressende måte og det er mye byråkrati. Legene har liten tid til hver enkelt pasient . Jeg har nok en mer cubansk måte å jobbe på, sier hun. Når jeg er med en pasient, tar det den tiden det tar. Jeg er opptatt av forebyggende medisin, og da er grundige undersøkelser viktige.

I 2003 følte ekteparet at det var på tide med en forandring. De reiste til Albir og forelsket seg i stedet. De kjøpte hus, og etablerte seg med sine tre barn. Dr. Lund begynte først å jobbe i det kommunale spanske helsevesenet. Hun jobbet da som vikar i alle offentlige legesentere i nærheten, fra Altea til Callosa. Etter høy etterspørsel fra de norske pasientene bestemte Dr Lund seg for å åpne sin egen klinikk i oktober 2010. Der tar hun imot pasienter til ulike konsultasjoner som gynekologi, pediatri, ungdomsproblematikk, slanking, antialdring, osv, i tillegg til at hun gir vaksiner, injeksjoner og tar blodprøvene selv.

Mange av pasientene som kommer hit trenger også noen å prate med sier hun. Noen av lidelsene kan også være psykologiske, noen sliter med angst og depresjoner. Da er det viktig å ha tid til  lytte til dem, gi dem råd og være en coach for dem.

Torsdagene hver annen måned jobber Dr Lund noen timer som tilsynslege i Vistamar , det norske rehabiliteringssenteret fra Tromheim kommune i Villajoiosa. Hun er også referanse doktor for Fysiakos omsorg tjeneste og for Sanasol leilighetkompleks i La Nucia.

I tillegg er Dr. Lund en av grunnleggerene i FIEEL Fundacion Instituto Europeo Para Estudio Longevidad. I denne stiftelse lærer Dr Lund hvordan kan man forsinke aldringsposessen og tilbyr denne kunnskap til sine pasienter. Jeg reiser på kurs og kongress med mine kollegaer fra FIEEL minst 3 ganger per år, så når jeg kommer tilbake til kontoret er jeg helt oppdatert med de nyeste metodene innen antialdring.

I Aida Lunds Legekontor finnes scannere som kan oppdage benskjørhet og kols på et tidlig stadium. Det er bedre å forebygge enn å behandle, sier Dr Aida Lund og smiler .

Mange fornøyde Pasienter
Da Hanne Mellingen besøkte Albir, var det helt tilfeldig at hun valgte å ta turen til Aida Lunds legekontor. Hanne så Aidas annonse I et blad, og bestemte seg for å ta årskontrollen hos henne. Det ble en annerledes opplevelse for Hanne! Da jeg kom til Aida følte jeg at jeg ble tatt vare på! Hun så meg, hun hørte på meg, og ikke minst, hun tok meg på alvor!
Hanne, som selv har en sykdom som gjør at hun må gjennomgå en del behandlinger, har vært hos ulike leger I Norge. Men Aida er annerledes, forteller hun. Aida tok utfordringen på alvor. Da jeg kom for en vanlig årskontroll hos Aida, sjekket hun alt! Jeg ble sendt rett inn til labben, og det var kun 2 dagers ventetid for å komme til spesialist. Aida er effektiv og veldig profesjonell. Hun tenker forebyggende, og ser hele mennesket. Hun tar seg tid til deg, og legetimen varer til hun er ferdig! Om det tar 20 eller 30 minutter spiller ingen rolle. Hun tenker nok litt spansk!

Og hver gang du kommer til en time hos doktoren sjekker hun pasientens blodtrykk, og også oksygen metningen i blodet. Det har jeg aldri opplevd I Norge! Aida Lund setter pasienten I fokus. Aida tenker på ting som pasientene gjerne ikke har tenkt på selv. Du er trygg her forteller Mellingen. Det er en litt annen holdning til ting her. Legene finner ut av problemene, du opplever ikke å bli en kasteball i systemet.

Jeg har overhodet ikke angret på at jeg tok turen til Aida! Det er så tydelig at hun liker yrket sitt. Dra. Aida Lund ER lege, hun!

For å lese mer om Dr. Aida Lund sine tjenester, se hennes hjemmeside www.doktoralund.com

7 thoughts on “Doktor Aida Lund – En populær lege i Albir

Leave a Reply

Your email address will not be published.