Dobbel Boklansering for Ekteparet Warpe

Ekteparet Warpe har oppfylt sin drøm. De gir nå ut hver sin bok. Advokaten om lov og rett i hverdagen, og advokatfruen med en skildring av spansk hverdagsliv.


TEKST OG FOTO : BENTE PUIG

– Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger fra familie, venner og bekjente, sier Karl Johan Warpe fornøyd. Han innrømmer at det er nerver i forkant av lanseringen den 24. september. Selve lanseringen starter med en presentasjon ved Den Norske Klubben i Alfaz del Pi. Musikere er bestilt for anledningen, og evenementet skal ikke gå noen hus forbi.
– Det er litt morsomt, for musikerne vi har bestilt er den samme gruppen som spilte til bryllupet vårt, sier Unni Warpe,
– Guanapay fra Tenerife. Festlige karer som synger og spiller veldig bra.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

14 års praksis
Etter 14 års praksis som advokat i Spania, har Karl Johan hjulpet mange klienter i forbindelse med boligkjøp. Hans erfaring er at veldig mange har lite eller ingen kjennskap til hvordan et boligkjøp foregår i Spania.

– Dette med skjøte og innbetaling av depositum, og ikke minst notarius oppi det hele, er ukjent for mange, sier Karl Johan. – Derfor har jeg laget denne boken med gode tips og forklaringer. Ofte får jeg spørsmål fra venner og bekjente. Nå kan jeg henvise til boken min som oppslagsverk… bla opp på side den og den…, ler han og ser bort på kona som har vært hans kritiker underveis i bokskrivingen.
– Vi har vært hverandres kritikere, skyter Unni inn,
– og skrevet på omgang, fortsetter den travle småbarnsmoren. Med ”dine barn” og ”mine barn” teller familien åtte pluss hund. Unni ler og ser likhetstrekk med ”Los Serrano”, den populære serien på spansk tv. Ekteparet har vært lykkelig gift i fire år. Fra tidligere har Unni vært gift inn i spansk familie, og opplevd det ekte spanske hverdagslivet på godt og ondt. Gjennom 25 år har det blitt stoff nok til å fylle en hel bok. I ”Spania i mitt hjerte” skildrer Unni det tradisjonelle Spania. Med lettleselig ironi over egne erfaringer, sper Unni på med svigermors favorittoppskrifter som små harmoniske avbrekk.
– Jeg opplever at mange nordmenn som bor her nede ikke kjenner det spanske miljøet og den spanske hverdagen, og
det er dette jeg vil formidle med boken min.

Golf og jus
– Jeg må få lov til å skryte litt, sier den blide advokaten, – jeg har akkurat tatt svart belte i taiquando. Han viser frem bilde fra seansen. Det er en aktiv advokat, må en vite. Forruten kampsport, er han en golfinteressert mann. Og han er ikke fremmed for å kombinere lov og rett med en swing.
– I stedet for å sitte på mitt kjedelige kontor, kan jeg like godt ta med meg kunden på en runde golf og diskutere juridiske spørsmål underveis, sier Karl Johan, som bryter ut i latter når vi lurer på om han har samme ”combiordning” med taiquando.

Mens vi visualiserer scenarioet er advokaten snar med replikken: – jeg har ingen kunder som skylder meg penger! Fra spøk til alvor. Som om ikke boklansering var nok, har ekteparet startet eget forlag. Warpe forlag er et internettbasert forlag. Målgruppen er først og fremst de med interesse for Spania. ”Lett å gjøre rett i Spania” og ”Spania i mitt hjerte” er de første bøkene som lanseres her, men kjenner vi paret rett blir ikke det de eneste.
– Jeg har flere ideer på lur, nikker Unni mens mannen støtter opp om bekreftelsen.
– Jeg vet ikke om det blir noen flere fra denne kanten, men Unni er dyktig til å skrive og bør lansere flere bøker.
Uten å avsløre for mye lover de begge at neste verk som lanseres fra Warpe forlag blir et morsomt og underholdende skråblikk på spanske finurligheter.


Leave a Reply

Your email address will not be published.