DNKCB bidrar til juleinnsamlingen

I fjor fikk de trengende i Callosa d´Ensarriá et direkte tilskudd til mat på 1000 euro fra DNKCB (Den Norske Klubben Costa Blanca)/VinoGastro, administrert i samarbeid med Karin og Kåre Hermanrud, samt presten i byen.

I år bidrar samme aktivitetsgruppe i klubben med hele 2100 euro, og DNKCB har fordelt beløpet likt mellom; Innsamlingsaksjonen julen 2012 ved KIWANIS, behovet for mat i Callosa v/presten og til den spanske Frivilligsentralens matbank i Alfaz del Pi ved byråd for Helse og sosial Gunilla Herrera Norén.

Flere klubber og organisasjoner i Alfaz del pi donerer penger til matbanken i kommunen. Lions Club donerte nylig 900 euro. Heldigvis finnes det ildsjeler som gjør gode gjerninger, men mange er de som mener at det bude være unødvendig. Regjeringen kritiseres sterkt for sin urettferdige politikk. Mens tre millioner mennesker i Spania ikke har råd til mat, kastes millioner av tonn fullt brukbar mat.

Tv-programmet Salvados på kanalen La Sexta, ledet av Jordi Évole, har satt søkelyset på sløsingen i avsnittet de har kalt «Man leker ikke med maten». Programlederen besøkte en klementin-plantasje som avslørte at de kastet 40% av avlingen fordi de ikke stilte til kravene de store innkjøperne setter. Fiskere i Galicia innrømmet sløsing av tonnevis av død fisk for å oppfylle kravene til EU.

Nye matbanker, suppekjøkken og hjelpesentraler blir opprettet omtrent hver dag i Spania. Arbeidsløse hjelper andre arbeidsløse. Politikere antyder dog at vi er på vei ut av krisen, og tror på vekst i året som kommer.Leave a Reply

Your email address will not be published.