Din Region: Valencia

Selv om de fleste vet hvor de befinner seg i Spania, tar vi en liten oppfriskning i fakta omkring vår region, Valenciaregionen.

Valencia er den åttende største regionen i Spania med en befolkning på rundt 5 millioner mennesker, altså flere enn vi finner i hele Norge. Arealet er på over 23.000 kvadratkilometer, og utgjør med det 4,6 prosent av det samlede arealet i Spania. Regionen er delt inn i 3 provinser: Alicante, Valencia og Castellòn. Selv Valenciaregionen har en liten enklave utenfor sine naturlige grenser, Rincón de Ademuz, som ligger mellom provinsene Teruel i Aragòn og Cuenca, in CastillaLa Mancha. Regionen har sitt eget språk, valenciano, som er sidestilt med kastiljansk eller det Franco bestemte skulle være “spansk”.

Valencia fikk sitt eget begrensede selvstyre i 1982, slik det er fastsatt i grunnloven fra 1978. Det første valget til regionsparlamentet, ble vunnet av sosialistene i PSOE, og den første regionpresidenten var Joan Lerma Blasco.
Der satt han fra 1983 til 1995, da PP og Eduardo Zaplana vant valget. Han gikk senere til Cortes som talsmann for sitt parti. Francisco Camps overtok som president i 2003, etter en kort overgangsperiode med José Luis Olivas Martínez. PP og Camps vant regionsvalget i 2007 overlegent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.