Dia de la Comunidad Valenciana

9. oktober er den dagen Valencia markerer årsdagen for kong Jakob av Aragon vann byen fra mauriske styrker i 1238. Det er også dagen for Saint Dionysius, en tradisjonell festival for elskere.

Kvelden før den 9.oktober holdes et flott fyrverkeri i byen Valencia, det markerer starten på feiringen. Parader holdes i byen Valencia og andre byer og landsbyer i regionen 9.oktober. I paradene er folk utkledd i kostymer, i enkelte områder er det store felles måltider etter paraden.

9.oktober er en helligdag i Valencia. De fleste bedrifter, skoler og offentlige kontorer er stengt. De fleste butikker er stengt, selv om i enkelte turistområder vil det være åpne butikker. Kollektivtilbudet kan ha redusert tilbud denne dagen.

Bakgrunene for feiringen av 9.oktober er at James I av Aragon tok kontroll over området som i dag er regionen Valencia i 1208. Han inntok byen Valencia den 9.oktober 1238. Han opprettet kongeriket Valencia, et selvstendig land under hans kontroll. Valencia ble en del av kongeriket Spania i 1707.

Valencias flagg vises den 9.oktober, det er basert på den heraldiske symbol på det gamle kongedømmet Aragon. Flagget har vært i bruk siden 1159. Flagget vises ofte med det spanske nasjonale flagget.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler