Dia de la Comunidad Valenciana

9. oktober er den dagen Valencia markerer årsdagen for kong Jakob av Aragon vann byen fra mauriske styrker i 1238. Det er også dagen for Saint Dionysius, en tradisjonell festival for elskere.

Kvelden før den 9.oktober holdes et flott fyrverkeri i byen Valencia, det markerer starten på feiringen. Parader holdes i byen Valencia og andre byer og landsbyer i regionen 9.oktober. I paradene er folk utkledd i kostymer, i enkelte områder er det store felles måltider etter paraden.

9.oktober er en helligdag i Valencia. De fleste bedrifter, skoler og offentlige kontorer er stengt. De fleste butikker er stengt, selv om i enkelte turistområder vil det være åpne butikker. Kollektivtilbudet kan ha redusert tilbud denne dagen.

Bakgrunene for feiringen av 9.oktober er at James I av Aragon tok kontroll over området som i dag er regionen Valencia i 1208. Han inntok byen Valencia den 9.oktober 1238. Han opprettet kongeriket Valencia, et selvstendig land under hans kontroll. Valencia ble en del av kongeriket Spania i 1707.

Valencias flagg vises den 9.oktober, det er basert på den heraldiske symbol på det gamle kongedømmet Aragon. Flagget har vært i bruk siden 1159. Flagget vises ofte med det spanske nasjonale flagget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.