Dette er stedene du bør oppleve i Spania

At vi nordmenn elsker Spania er det ikke noe tvil om, og en del av oss velger å reise til de samme stedene flere ganger. Å velge det kjente og trygge kan i mange situasjoner være en god løsning, og derfor har vi med klassiske favoritter fra det tradisjonelle spanske turistlivet.

Vil du heller oppdage nye sider, og med det nye steder, kan du sjekke ut noen av favorittene blant nordmenn som ikke er de typiske turistmålene. Her får du litt mer av den autentiske spanske livsstilen som vi nordmenn setter sånn pris på.

Sjarmerende Altea

Her finner du de bratteste trapper og trange smug mellom klassiske hvitkalkede hus. Trekker du pusten litt dypere vil du raskt kjenne duften av blomstene fra som henger fargerike og velduftende fra balkongene.

Det hele kan gi deg assosiasjoner til Hellas, men denne gamle byen er full av spanske små butikker hvor du kan kjøpe både keramikk eller herlig bohemsk mote. Handlegatene strekker seg utover Calle Mayor og Carrer Sant Miguel, og gatene møtes ved den flotte kirken som ligger på toppen av byen.

Etter en koselig spasertur med litt shopping bør du tar turen innom den kunstneriske restauranten Casa Vital, som drives av en nordmann og som mest sannsynlig har den flotteste utsikten i hele Altea.

Mallorca for barnefamilien

Dette vil nok alltid være en soleklar favoritt for nordmenn, og kanskje spesielt for dem som reiser med barn. Her finner du nydelige strender, flotte hotell med aktiviteter for både store og små, og endeløse gater med restauranter. Her får du alt fra storbyen Palma til den bohemske byen Deià.

I hovedstaden Palma kan du nyte utsikten i havnen, eller rusle i avenyen Passeig des Born hvor det alltid er liv og røre. På dagtid bør du ikke gå glipp av den middelalderske katedralen Le Seu, men når natten senker seg kan du besøke et casino i jakten på de beste norway-bonusesfinder.com/free-spins/.

Playa Bolonia for strandelskere

Nordmenn som er på jakt etter den ultimate strandopplevelsen reiser som oftest til strendene i området Costa de la Luz, som ligger i det sørlige Spania. Flere av strendene og naturområdene her er fredet og du får dermed en mer autentisk spansk strand, i hvert fall sammenlignet med de verste turistområdene.

“Her har jeg virkelig reist mange ganger,”, sier Tony Sloterman, eieren av Casion Bonus Finder Company. “og jeg vil aldri bli lei av disse nydelige strendene.” Tony trekker spesielt frem Playa Bolonia, som har vunnet frem som den vakreste naturlige stranden i Spania. Her er det frodig vegetasjon rundt den hvite stranden og det turkise havet. Hvem vil ikke gjemme seg vekk bak en liten sanddyne med grønt gress rundt.

På høyden i Pico de la Veleta

Trives du helst i aktivitet når du har ferie har Spania mye å by på. Sykling er en svært populær sport som du kan gjør både på fastlandet og på de spanske øyene.

Reiser du til fjellmassivet Sierra Nevada, kan du låne deg en terrengsykkel og ta turen til Pico de la Veleta, en topp som ligger 3.395 meter over havet. Det beste tidspunkt for en sykkeltur er enten i mai/juni, eller september/oktober, fordi trafikken er mindre og snøen har fortsatt ikke kommet.

Skulle du ønske å ta deg en skitur til Spania anbefales også Sierra Nevada, som har det sørligste skianlegget i Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.