Dette er masmovil

Spania er nordmenns og andre skandinavers andre fedreland i Europa. Ingen andre land huser så mange nordmenn som Spania.

Dette startet mer eller mindre for 50 år siden, og siden da har det bare blitt flere av oss. Vi er til og med så heldige at vi har et norsk-spansk mobiltelefonselskap her med markedets rimeligste priser. Og viktig for de fleste, en telefonsupport på skandinavisk. Den som har gått noen runder med Telefonica eller Movistar om man vil, vet nok hva vi mener.

Masmovil er eid av det norske mediehuset Schibsted og store spanske aktører som for eks. Caser. Selskapet har allerede over 100.000 spanske kunder, og satser hardt for å få flest mulig utlendinger med på kundelistene. Nordeuropeere kan velge sin support mellom skandinavisk, engelsk, tysk og hollandsk. Å ringe til hjemlandet er råbillig sammenliknet med de tre store, Movistar, Vodafone og Orange. Ca 80 prosent sparer du på samtaler til fasttelefon i Nord-Europa sammenliknet med dem.

Selskapet, som bruker Orange sitt nettverk, tilbyr mobilt internett i tillegg til mobiltelefoni. Modem får du kjøpt på dagen sammen med abbonementet og du har koplet opp internett på din laptop på noen minutter. Du kan velge mellom flere forskjellige internettpakker. For dem som trenger mye, koster 5 GB, under 30 euro + IVA. Hastigheten er bemerkelseverdig bra. Opptil 7,2 Mbits/sek på de beste stedene, vanligvis 3-4 Mbits/sek ellers, og det er faktisk bra i Spania. Men det er bruken som avgjør. Her nytter det ikke å se på internett-TV eller laste ned et utall filmer eller musikk. Da må du ta omkostningene med å etablere et fast opplegg til huset ditt i tillegg. Med mobilt internett har du imidlertid tilgang overalt.

Ringer du til Norge, koster samtalen deg 6 cent pr minutt til fasttelefon og 15 cent pr minutt til mobiltelefon. Avhengig av hvilken tariff du velger, vil samtaler til spansk fasttelefon og mobiltelefon, starte på 3 cent. Det forutsetter at du ringer for minimum 9,90 euro pr måned. For gjennomsnittsbrukeren er dette et perfekt tilbud. For den som bruker telefonen lite, kan du velge mellom 5,8 og 10 cent pr minutt. Da blir minimumsbeløpene mindre, og for 10 cent, ingen. Men husk, minimumsbeløpet er inkludert og kommer ikke i tillegg til ringetiden. Det er dessuten ingen andre gebyrer med Masmovil. Du betaler kun det du ringer for. Du kan velge mellom kontantkort, automatisk top-up fra ditt kredittkort, eller månedlig belastning av din spanske bankkonto. Det siste er det enkleste.Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.