Det nærmer seg seriestart i La Liga

August betyr at alle de store europeiske fotballigaene begynner å rulle igjen, og spanske Primera Division er ikke noe unntak. Serien starter opp igjen 19. august, og det skal spilles totalt 38 kamper før den nye mesteren kåres neste vår.

Det blir spennende å se om noen kan vippe de regjerende dobbeltmesterne fra Barcelona av pinnen. Katalanerne blir nok en gang knappe favoritter, men både Atlético og Real Madrid ønsker garantert å stikke kjepper i hjulene for det som utvilsomt har vært verdens beste fotballag de siste ti sesongene.

La Liga er verdens beste fotballiga
Engelske Premier League er muligens den mest populære serien blant fotballinteresserte nordmenn, men resultatene fra europacupene de siste sesongene viser at La Liga ligger langt foran rent sportslig sett. Serien er også mer forutsigbar enn andre toppligaer, noe som gjør det lettere å finne gode fotball tips og dermed stikke seg ut som den beste tipperen i venneflokken. Dersom du har lagt sommerferien til Barcelona i år er du kanskje en av de heldige som får muligheten til å se verdensstjerner som Lionel Messi i aksjon på hjemmebane. Akkurat nå har Barcelona 1.72 i odds på å vinne La Liga i kommende sesong.

Opplev Real Madrid og Barcelona
Det er ingen tvil om at disse to gigantene er de to store trekkplastrene i spansk toppfotball. Barcelona vant både cupen og serien i fjor, mens Real måtte ta til takke med den aller gjeveste premien, ettersom de slo naboen Atletico i mesterligafinalen. Som turist eller fastboende nordmann i Spania er det fullt mulig å skaffe seg billett til lagenes hjemmekamper, enten direkte gjennom klubbene eller forskjellige nettsider som spesialiserer seg på å selge billetter til populære sportsarrangementer.

Årets første kamper
Barcelona er den første av storklubbene som skal i aksjon i årets sesong. Katalanerne starter ballet hjemme mot Betis. Kampen har avspark lørdag 20. august klokka 18:15, og et kravstort hjemmepublikum forventer ikke noe annet enn seier og tre poeng. Både Real og Atlético skal spille på søndagen. Real har en vrien bortekamp mot Sociedad, mens Atlético får nyopprykkede Alaves på besøk. Ettersom topplagene sjelden avgir poeng i La Liga er det få rom for feilskjær, og man kan derfor anta at alle lagene ønsker å komme raskest mulig ut av startblokkene for å stå best mulig rustet når det hele skal avgjøres til våren.

De mest populære spillerne
Primera Division har noen av verdens aller største stjerner. Real Madrid har både Cristiano Ronaldo og Gareth Bale på laget, noe som er med på å forklare hvorfor vår egen Martin Ødegaard skal slite med å spille seg til en plass blant de såkalte «Galacticos». Barelona er ikke stort dårligere, med den beste angrepstrioen verden utvilsomt har sett. Luis Suarez, Neymar og Lionel Messsi klarer selv å imponere personer som i utgangspunktet kanskje ikke er så interessert i fotball. Både Madrid og Barcelona er to fantastiske storbyer, og begge tilbyr et variert utvalg av shopping, kultur og uteliv. Du har derfor ingen unnskyldning for å ikke legge turen innom Spania denne vinteren. Verdens beste fotballspillere kan nemlig ikke vente på å underholde deg i verdens beste fotballiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *