Det kan bli ulovlig å leie ut ferieboliger i Spania

En ny lov kan hindre huseiere i å leie sine eiendommer ut til feriegjester. Dersom lovforslaget blir vedtatt av Senatet, vil det bli ulovlig for private å leie ut sine boliger til turister på kortsiktige kontrakter.

Tekst: Costanytt

I et forsøk på å hjelpe de som sliter i hotellet sektoren, har regjeringen vedtatt å oppdatere Urban Rental Law (LAU) som skal overlate reguleringen av utleieareal til de regionale myndighetene. Hotell eiere hevder at praksisen med selvstendig utleie av eiendommer over internett undergraver turisthandel å skape urettferdig konkurranse.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Man regner med at mange tusen eiendommer ville bli berørt dersom loven trer i kraft. “Selv om det er sant det er mye snusk i utleiebransjen, er vi mot dette,” forklarer David Tornos, president i Asotur, en organisasjon som håndterer utleie av boliger til for turister. “Vi betaler alle våre skatter og gjør ting etter boka, men hotellene tror vi er sjørøvere. Vi bare håper de ikke vedtar denne loven og lar oss være i fred. ”

Advokat Antonio Flores, fra firmaet Lawbird, insisterer på at en ny lov faktisk kan føre til mer ulovlig utleie av ferieboliger. “Dersom utleien utføres på lovlig vis bør det ikke være et problem. Men hvis loven blir for restriktiv vil det føre til mer skjult utleie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.