Det går nå opp for folk at vi ikke lever i et demokrati

Den spanske skuespilleren Willy Toledo flytter til Cuba, som han mener er et bedre alternativ enn dagens Spania. «I mai flytter jeg til Habana», uttalte han i et intervju med TeleSUR i Venezuela.

Tekst: Bente Puig

Her fikk han sprøsmål om den kubanske revolusjonen, hans forhold til landet og til sitt hjemland. «Millioner av mennesker støtter revolusjonen, spesielt mennesker fra fattige landsbyer. Dette var en bevegelse mot et diktatur, og som har oppnådd et minimumskrav til utdanning, helse, bolig og kultur. Alle disse faktorene er sikre, i motsetning til i Europas neoliberalisme.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Revolusjonen har forbedret livet til kubanerne», sier Toledo som mener at venstre-folk er forpliktet å støtte Cuba, siden «det er vi som søker et bedre samfunn». Under sin visitt i Venezuela uttalte han at den avdøde presidenten Hugo Chavez ikke ville ha vært den han var uten Fidel Castro. På spørsmål om sitt eget hjemland, hadde han klare meninger om at «statsminsiter Mariano Rajoy er fascist» og at «det nå går opp for folk at vi ikke lever i et demokrati».
Leave a Reply

Your email address will not be published.