Det flytende gull

Fuktighetsgivende, næringsrik, helende og styrkende……Egenskapene til olivenoljen er mange, og bruksmåtene likeså.

Tekst: Bente Puig

Olivenoljen er i Spania kjent som ”det flytende gull”, et kallenavn den i aller høyeste grad lever opp til. Forruten å være en av basiselementene i Middelhavskosten, har den også gode kosmetiske egenskaper for hud og hår. I antikkens Rom og Egypt ble olivenoljen ansett som en av de viktigste kosmetiske produktene.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

1 Glatt hud:
Syren i olivenoljen bidrar til fornyelse av cellemembranen i huden. På den måten blir huden både styrket og glattet ut. For å nyttegjøre seg oljens oppstrammende effekt anbefales et ansiktsvann laget av olivenolje, melk og vann. Hell en kvart liter vann i en bolle. Tilsett en halv deciliter melk og en halv deciliter olivenolje. Blandingen påføres ansiktshuden med en bomullsdott. La blandingen virke i ti minutter før en skyller huden.

2 Anti-rynkebehandling:
Olivenoljen er rik på E-vitamin, en antioksydant som reduserer rynker i huden. Anti-rynkebehandlingen består av en ansiktsmassasje to ganger i uken. Til dette brukes olivenolje blandet med saften av en sitron. I tillegg til å være en rynkeforkjemper virker også blandingen godt på ru hud på albuer og knær.

3 Vipper og kråketær:
Påfører man vippene olivenolje hver kveld før en legger seg vil en oppdage at vippene blir både sterkere og lengre. Dersom en i tillegg smører området rundt øynene vil man også gradvis får bukt med eventuelle kråketær.

4 Blandingshud:
For å jevne ut blandingshud brukes en maske laget av eggeplomme, olivenolje og sitron. Hell eggeplommen i hurtigmikseren. Tilsett gradvis 3 spiseskjeer olivenolje (viktig å helle den i litt etter litt så det ikke skiller seg). Tilsett så saften av en sitron. Blandingen påføres ansikt og hals. Etter 20 minutter vaskes blandingen av med lunkent vann, deretter med kaldt vann for å trekke sammen porene.

5 Myke hender:
Oppskriften er enkel. Hell noen dråper olivenolje i oppvaskhanskene. Når oppvasken er unnagjort vil huden på hendene være myk og smidig.

6 Sterke negler:
Olivenolje kan også brukes til å styrke negler og neglebånd. Dypp fingrene i en blanding av lunken olivenolje og saften av en sitron. Det anbefales å bruke bomullshansker om natten slik at blandingen trekker godt inn i negler og neglebånd.

7 Hårbalsam:
Massér inn varm olivenolje i håret, skyll godt og vask med shampo.

8 Celulitter:
Appelsinhud kan best bekjempes med en blanding av salvie, olivenolje og sitron. Ta en halv liter med olivenolje og tilsett to håndfuller med urten salvie og saften av en halv sitron. La blandingen stå i ni dager før den siles. Blandingen smøres på huden etter et varmt bad. Etter kort tids bruk vil huden bli jevn og glatt.

9 Hårmaske:
Lag en maske som gir næring til håret! pisk ett egg med litt olivenolje og to spiseskjeer honning. Pisk til blandingen blir tykk. Masken påføres det fuktige håret og skal virke i en halv time før det skylles ut med lunkent vann. Bruk masken én gang i uken og håret vil få mer glans og styrke.
One thought on “Det flytende gull

Leave a Reply

Your email address will not be published.