Derfor bør du bruke kredittkort på reisen til Spania

Har du planer om å reise til Spania? Eller kanskje du oppholder deg i Spania hele eller deler av året? Da kan det være lurt å benytte kredittkort når du skal betale for varer og tjenester. I denne artikkelen forklarer vi alle fordelene med å bruke kredittkort når du reiser til Spania. Vi forklarer også hvordan du kan finne det beste kredittkortet som passer for deg.

Sammenlign beste kredittkort på kortio.com

Det finnes hundrevis av kredittkort på det norske markedet. For å finne det kredittkortet som passer best for deg, bør du derfor vurdere flere ulike kort før du søker. På Kortio.com kan du enkelt sammenligne de beste kredittkortene som passer best for deg og som gir deg de beste fordelene på reisen til Spania og i andre sammenhenger. Du kan blant annet se topplister, anmeldelser, spørre eksperter og sammenligne de beste kredittkortene.

Fordeler med å bruke kredittkort i Spania

Her er en oversikt over fordeler med å bruke kredittkort når du skal reise til Spania:

Tryggere betaling

Ved bruk av kredittkort betaler du på en tryggere måte på reisen. Dersom du skulle bli svindlet eller ikke motta varen eller tjenesten som du har betalt for, kan du rette et krav mot kredittkortselskapet. Betaler du med kredittkort har du også full oversikt over alle transaksjoner, og dersom kredittkortet skulle bli stjålet kan du enkelt sperre det.

Gebyrfri uttak av kontanter

Selv om det anbefales å betale med kort, kan det også være nødvendig å ta ut kontanter på reisen. Selv om flere og flere butikker og brukersteder i Spania aksepterer betalingskort, er det fremdeles enkelte butikker som kun godtar kontant betaling. Du bør derfor alltid ha noen kontanter i bakhånd, og da lønner seg å bruke et kredittkort som gir deg gebyrfrie uttak i spanske minibanker.

Gunstigere valutaveksling

Noen kredittkort kan ha gunstigere valutapåslag sammenlignet med debetkort. For å finne ut hvilke kredittkort som har de gunstigste vekslingskursene bør du sammenligne flere kort.

Reiseforsikring

Når du skal reise til Spania bør du ha en god reiseforsikring, og mange kredittkort kommer med nettopp det. Forsikringene som følger med kredittkort er ofte like gode som de ordinære helårs forsikringene som du kan kjøpe fra kredittkortselskapene, men merk at forsikringen kun gjelder på den aktuelle reisen og at du må betale minst 50 % av reisekostnadene med det aktuelle kredittkortet. Med reisekostnader menes utgifter til transport og overnatting. Det betyr at du må betale minst 50% av utgiftene til flybilletter, leiebil, hotellkostnader eller utgifter til annen type overnatting med kredittkortet.

Reiseforsikringene som kommer med kredittkort dekker som oftest alt fra tapt eller stjålet bagasje, utgifter til lege og sykehus, avbestilling og hjemreise i nødstilfeller. Nøyaktig hva som dekkes kan variere mellom de ulike kredittkortene. Det kan også være spesielle vilkår og begrensninger knyttet til reisens varighet og utreisepunkt. Sjekk derfor hvilke vilkår som gjelder for kredittkortet som du har før du reiser.

Rabatter på reisen

Med riktig kredittkort kan du også få gode rabatter på reisen til Spania. Her er noen av de vanligste avslagene og rabattene du kan få:

 • Hotellopphold: Det finnes kredittkort som gir deg rabatter på hotellopphold i Spania. For å få rabatten, må du betale hotelloppholdet med kredittkortet og ofte gå inn via bestemte tilbudsportaler. Sjekk med ditt kredittkortselskap hvilke vilkår som gjelder.
 • Flyreisen: Noen kredittkort gir deg muligheten til å samle poeng som du kan bruke på flybillettene til Spania. Andre typer kort gir avslag på selve flyreisen i visse perioder av året. Noen eksklusive kredittkort gir deg også rabatt eller fri adgang til utvalgte flyplasslounger.
 • Leiebil: Benytter du et kredittkort med egenandelsforsikring kan du leie bil i Spania billigere. Noen kredittkort gir deg også rabatt på selve prisen på leiebil.

 • Bonus, cashback og poeng på reisen

  Noen kredittkort gir deg bonus, cashback eller poeng på alt du handler, eller spesielt på varer og tjenester du kjøper i utlandet. Poengene kan veksles inn i varer eller tjenester som for eksempel flyreiser, mens opptjent cashback trekkes direkte fra kredittkortregningen.

  Hvilke kredittkort passer best til reisen?

  Det finnes kredittkort som er spesielt tilpasset reiser til Spania og utlandet generelt. Med disse kredittkortene kan du få både reise- og avbestillingsforsikring, gebyrfrie uttak i utlandet og poeng på alt du handler. Det er ikke noe i veien for å benytte flere kredittkort på reisen, men husk at du må betale minst 50% av reise- og overnattingskostnadene med et kredittkort med reiseforsikring for at forsikringen skal gjelde. Sammenlign så mange kredittkort som mulig for å finne det kredittkortet som passer best på reisen til Spania.

  Betal kredittkortregningen i tide

  Selv om det kan være mulig å oppnå mange økonomiske fordeler med å bruke kredittkort på reisen til Spania, kan vinningen gå opp i spinningen dersom du utsetter betalingen av kredittkortregningen. Da begynner nemlig rentene å løpe, og disse er svært høye sammenlignet med andre typer lån. Det belastes også gebyrer. Betaler du derimot regningen i tide, unngår du høye renter og gebyrer og kan nyte godt av fordelene som vi har beskrevet i denne artikkelen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.