Den Norske Skolen Gran Canaria

Den Norske Skolen på Gran Canaria i Spania. Har du barn i skolealder og drømmer om et lengre opphold på Gran Canaria? På denne populære turistøya er det glimrende å bo fast, og det finnes noe for de aller fleste. Den Norske Skolen på Gran Canaria er tilpasset norske barn og ungdommer som bor på Gran Canaria i kortere eller lengre periode.

I områdene rundt den norske skolen bor de fleste nordmenn, og skolen har norske elever fra barneskolen opp til videregående. Det er også en barnehage på skolens område, veldig praktisk med alt samlet på et sted.

Norske Skolen på Gran Canaria

Norske Skolen på Gran Canaria er en norsk skole i dalen Barranco de la Verga i Mogán kommune på Gran Canaria. Skolen er godkjent i følge privatskoleloven som norsk grunnskole og norsk videregående skole studieforberedende, med rett til statstilskudd. Skolen, som også går under navnet Colegio Noruego, hadde 13 elever ved starten i 1974, og har hatt opptil 350 elever på det meste. I dag er det litt over 200 elever og omtrent 40 ansatte. Skolen ble som første norske utenlandsskole godkjent som videregående skole med allmenne fag i 1992. Siden da har 22 rødruss-kull fullført sin skolegang med gode resultater (2015). Skolen følger de samme læreplaner og elevene i uskole og videregående avlegger de samme eksamener med samme sensurering som elevene i Norge.

Les mer om nyttige tjenester for nordmenn på Gran Canaria

Beliggenhet til den Norske Skolen Gran Canaria

Den Norske Skolen Gran Canaria
Den Norske Skolen Gran Canaria
Klimasonen på sydkysten er regnet for å ha verdens beste “mikroklima”, ideelt for personer som lider av astma, allergier, psoriasis og revmatisme. Derfor bor det mange nordeuropeere i alle aldre med disse sykdommene på Gran Canaria i vinter-halvåret. Gran Canaria har også en flott og mektig fjellheim hvor man etter et par timers kjøretur gjennom varierende terreng og spennende dalfører kan beskue en utrolig vakker natur, samtidig som man får kjølt seg ned. For i fjellheimen er det en behagelig, nesten kald bris. Her finner man store furuskoger og flere fjellvann med gode muligheter for sportsfiske. Rekorden for abbor skal etter sigende være på over 15-kilo! Men også Atlanterhavet byr på spennende fiske og det finnes mange charterbåter som tar med passasjerer for å jakte etter hai, tunfisk og marlin (sverdfisk).

Den Norske Skolen på Gran Canaria er tilpasset norske barn og ungdommer som bor på Gran Canaria i kortere eller lengre tid. Den er et spesielt viktig tilbud til barn som av helsemessige årsaker trenger et bedre vinterklima enn hva Norge kan tilby. Skolen har også kontrakt med Oslo Universitetssykehus som arrangerer sine behandlingsreiser for barn og ungdom med lungesykdommer og/eller atoipsk eksem til skolen.

Informasjonsvideoer om den Norske Skolen Gran Canaria

Kontaktinformasjon Den Norske skolen Gran CanariaKontaktinformasjon Colegio Noruego
Besøksadresse: E-35.120 Arguineguin, Gran Canaria Spania
Postadresse E-35.120 Arguineguin, Gran Canaria Spania
Telefon: 00 34 928 152 900 / 74 28 19 22
Telefaks: 00 34 928 736 557
Internett: www.colegio.no
Facebook: Colegio Noruego

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *