Den Norske Bokkaféen i Albir

Midt i hovedgaten i tykkeste Albir ligger alle nordmenns foretrukne møteplass. God mat, trygghet, samhold, god service, lesestoff og utfl ukter er den røde tråden som skaper hygge hos Den Norske Bokkaféen i Albir.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Du kan gå der en mandag morgen eller en fredag kveld, og det er alltid et yr av folk på terrassen til Den Norske Bokkafeen. Vi tok turen forbi en tirsdag formiddag. Vi hadde nemlig hørt om tirsdagsbuffeten, en stor og variert salatbuffet. Alfredo er daglig leder ved kafeen, og er en racer på norsk mat. Han har gått i lære på norsk kjøkken i Norge, og lager alt fra kjøttkaker til rømmegrøt og får i kål.

Fra 1. januar til 28. februar solgte vi 1459 vaffelplater, sier Mariann som jobber på Solgruppen vegg i vegg med Bokkafeen, og omtaler samtidig 17. mai menyen som fantastisk. Og for de som aldri har besøkt kafeen på Norges nasjonaldag kan vi bekrefte at rømmegrøten med skinke og jordbær får ben å gå på, for den er kjempegod!

På søndager er det markedsmeny, og mange nordmenn avslutter sin “Albir-runde” hos Bokkafeen med søndags-tapas, en god avrunding på søndagsmarkedet som ligger bare et stenkast unna kafeens solfylte terrasse. I tillegg til vanlig kafe er Bokkafeen som navnet tilsier: et sted for lektyre. Her selges norske aktuelle bøker og magasiner, mens Solgruppen har utleie av bøker som en service for sine grupper. Det er Solgruppen som står bak bokkafeen, og kombinerer kafedrift med reisevirksomhet.
Vi har drevet Solgruppen i 18 år nå, sier Anita Bekken som er daglig leder i reiseselskapet. Hun er bare på kort visitt i Albir i Spania. Til vanlig bor hun i hjembyen Trondhjem når hun ikke er ute med grupper på Gran Canaria eller i Mojácar (Almería i Andalucía).

Vi tar grupper både for kort- og langtidsopphold, samt individuelle reisende. Tryggheten for Solgruppen som reisearrangør er at det er et felleskap, samt at vi har vakttelefon 24 timer i døgnet og sykepleiertjeneste to ganger i uken, sier Anita samtidig som hun understreker at reisene er for aktive pensjonister som klarer seg uten tilsyn. De fl este som reiser med Solgruppen er i aldersgruppen 55 til 85 år. Nyeste tilskudd i reisetilbud er Coerver Camp for unge fotballspillere i alderen 9-15 år.

Dette er et tilbud til fotballag, der vi tilbyr full pakke med treningsuke, overnatting og lunsj. Fastboende kan også være med på campen, sier Anita. Anita er en aktiv dame, noe forretningen også bærer preg av. For reisefølgene er det arrangementer og program hver dag, både på stedet og rundt i området i form av utfl ukter. Hver mandag er det tur ut til fyret i Albir, men deltakelsen er selvfølgelig frivillig.

Det er så hyggelig å se når folk kommer ned hit, så blomstrer de opp. Oppholdet gir livsgnist. Vi har gjester som har feriert med oss hvert eneste år siden oppstart for atten år siden, sier Anita og understreker viktigheten av god oppfølging både før-, under- og etter oppholdet. Vi ringer alltid kunden et par dager før avreise, henter dem på fl yplassen og følger helt inn til resepsjonen ved innkvartering, sier Anita. De fleste arrangementene ved Bokkafeen er tilgjengelige for alle, så det gjelder å følge med på programmet. Cantamos synger jevnlig ved kafeen, og i april kommer den kjente duoen Dúo Intermezzo bestående av Paola og Héctor. Det argentinske paret holder et forrykende opera/pop show. Og når det er nordmenn det gjelder, slår Paola over til norsk og synger en “Du skal få en dag i mårå” på rappen.

Uansett arrangement, uansett dag, tid og værforhold, er Den Norske Bokkafeen det perfekte møtested, med god mat og god atmosfære.

Leave a Reply

Your email address will not be published.