Den Gode Matklubben

Som avslutning på kulturuka i forbindelse med 17. mai hadde den norske klubben to tilstelninger som begge fikk deltagerne til å slikke seg rundt munnen.

TEKST: K.J. HERMANRUD
FOTO: KARIN EICKEL HERMANRUD

24. mai åpnet den Norske Kakeparaden. Her var en sann hærskare med kaker og desserter fra begge deltagerland. For 2.50 euro fikk du spise kaker av alle slag så her var det mye mere enn sju sorter. Over hundre kakeglade var innom og Euro 250 kom inn. De gikk til det nye klubbhuset til den norske klubben.

Det eneste jeg hørte at noen klaget på var at de hadde spist for mye kake! Og flere var bortom Unni Furuseth Warpe som sto for arrangementet og sa at de håpet at en slik kakefest kunne bli gjentatt.
27. 5. Så tro de til igjen! Dette ble en rumensk/norsk mattevling med publikum som dommere. Rumenske Jordi fra Ayuntamiento i Alfaz var med på forberedelsene, spesielt for å reklamere for det rumensk-norske samarbeidet. Det ble servert typiske retter fra begge land pluss desserter. Det liknet, som du ser på bildene, nærmest et bungnende lunsjbord på et stort hotell! Fårikål, ribbe kjøttkaker rumensk fiskecabaret, chevapchice, alle slags salater, paté og ost. Ikke å forglemme rumensk bløtkake og norsk riskrem med rød saus!! Der gikk du glipp av noe, eller? Hvem sier at de fleste trekkfuglene er dratt nordover. Jeg talte dem ikke, men at nærmere 100 spiselystne var innom denne gourmetfesten; – det er jeg nesten sikker på!!
På mattevlingen kom det inn 450€ som ble delt likt mellom den spanske frivilligsentralen og Emaus. Der kostet inngangsbilletten 5€. Vi gleder oss allerede til neste år, for dette blir garantert en årlig suksess, smiler Bjørg Svedbergh lederen i DNKCB.
Den norske klubben blir bare hyggeligere og bedre. Å stå der i spansk sommervarme og rigge til to slike kalas! Ja, det kan bare bety at klubben har noen ildsjeler med masse energi. Spesiell takk til Unni Furuseth Warpe som dro det hele igang, begge dagene!Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.