Den blå tulipan

De fleste nordmenn som huserer i Albir med omegn, har nok besøkt restauranten Tulipan Blau på strandpromenaden.

Så er da også 80 prosent av gjestene, norske, ifølge vertsskapet, spanske Juan og Maria. I 12 år har de holdt på, og gjestene kommer trofast tilbake hele tiden. Anretningene er lekre og vinen likeså. Juan er distributør for Bodega La Estacada, en bodega som er viden kjent for sine eminente viner.

Derfor kan han også tilby sine gjester denne vinen som husets til svært så rimelige priser. Liker du disse vinene, kan du bestille direkte fra ham, til ca halvparten av prisen du betaler på restauranten.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Sammen med de røde, har bodegaen også en fantastisk hvit, en Chardonnay Savignon merket Finca la Estacada. Et lite apropos, denne bodegaen har hotell, SPA og det hele, og ligger ca 32 mil herfra i retning Madrid fra Alicante.

Har du lyst å besøke hotellet, ta kontakt med Juan, han ordner opphold og en liten gave til de som bestiller gjennom ham.

Tulipan Blau har sine spesialiteter. Har du ikke smakt stedets lammelår, bør du prøve den neste gang. Av fisk fremholder Juan sjøtunge som sin spesialitet. Stedets hjemmelagede karamellpudding er godt kjent, men prøv også Crema Catalana. Prisene er gjennomsnittelige, ikke i den laveste klassen, men heller ikke høyt. Kvaliteten er imidlertid av god klasse. Vi prøvde siste gangen en normal wienersnitsel og en Cordon Bleu. Det kan gjøres på mange måter. Slik vi fikk den, ble det en positiv overraskelse, både anretning og smak, meget bra. Så neste gang du vil gå ut å spise, vurder en tur til Tulipan Blau.Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.