Den 25 filmfestivalen i Alfaz del Pi

For 25. året på rad ble filmfestivalen arrangert i Alfaz del Pi. Lørdag 6. juli var premieutdelingen der tre kjente skuespillere ble hedret med Faro-prisen. Antonio Resines ble hedret for sin 25 år lange karriere. María Valverde og Alex de la Iglesia ble også hedret med Faro de Plata.

Tekst: Bente Puig

Gater var stengt av i Alfaz del Pi i Spania, og røde løpere var lagt ut både ved kulturhuset der gallaen ble holdt og ved Cine Roma der skuespillerne etterpå ble oppvartet med servering ved langbord. Byen vrimlet denne kvelden av celebriteter. En etter en kom de gående opp den røde løperen foran kulturhuset, med en herskare av skuelystne. Pressen var på plass, og fansen fikk sine autografer.

Leiebil Alfaz del Pi – Garantert billigst

Premieutdelingen startet kl. 22.30, og ble ledet av skuespilleren Asier Etxendia, som overrasket publikum med sine
sangferdigheter. Det var fullsatt sal med totalt 480 publikummere. Jesús Cabrero presenterte videoen med premierte
skuespillere opp gjennom festivalens 25 år. Etterpå fulgte festivaldirektøren opp med en tale, og overlot ordet også til turistrådet i Alicante, Joaquín Albaladejo, ordfører i Alfaz del Pi, Vicente Arques, og skuespilleren Jordi Rebellón.

Ordføreren understreket at alle tre skuespillerne vil få sin stjerne på paseoen i Albir, og at de herved er en del
av Alfaz del Pi. Den første til å motta Faro-prisen var den unge skuespilleren María Valverde. Det var Asier Etxeandía som overrakk henne premien etter å ha presentert en video med skuespillerens meritter på lerretet opp gjennom årene. Premien ble mottatt av den unge skuespilleren med klisjeaktig tårevåte øyne og bristende stemme, mens hun dedikerte premien til dagens ungdom med en formaning om de aldri må gi opp sine drømmer. Selv startet hun sin karriere som veldig ung, og viste under seremonien sin takk til både familie og kolleger for sin støtte.

Skuespiller og tegner Carlos Areces og komikeren José Mota hyllet sammen den kjente regissøren Alex de la Iglesia, og mintes anekdoter fra et langt samarbeide. De overrakte premien til regissøren, som på sin side ga en spesiell takk til arrangørene av festivalen og kommunestyret i Alfaz del Pi. Etter utdelingen av kveldens andre Faro, var det tur for kveldens mest emosjonelle sekvens da tidligere vinnere som ikke lenger er blant oss ble hyllet, slik som nylig avdøde Bigas Luna, Fernando Guillén og Sara Montiel.

Kveldens hovedpremie gikk til Antonio Resines som en hyllest til en lang karriere. Det var Maribel Verdú og María Barranco som overrakte premien til sin kollega. Resines mottok premien med mye humør og ablegøyer. I sin takketale
uttrykte han gleden over å være i Alfaz del Pi sammen med sine skuespillerkolleger, og at stat, kommune og publikum
bør støtte spansk teater og film. Gallaen ble avsluttet med sang av Asier Etxeandía og live bandet som sto for musikken under hele seremonien. Deretter gikk skuespillerne ut til ventende fans og dekket bord ved Cine Roma i de sene nattetimer.
Leave a Reply

Your email address will not be published.