Demonstrasjoner mot kutt i skole og utdanning i Spania

Det har den siste tiden vært demonstrasjoner mot delstatsregjeringen I Valencia sine planer om kutt i skole og utdanning. Demonstrasjonene har foregått utenfor rådhuset i Valencia, i Alicante by og ved flere av regionens skoler.

Tekst: Bente Puig

Mange av Valencias skoler har siden april 2011 ikke mottatt sine sedvanlige driftstillskudd. Følgene har vært stengning av strøm, opphøring av stipend til kjøp av skolebøker og skolemat, mangel på penger til innkjøp av skoleutstyr etc. Talskvinne for foreldreorganisasjonen AMPA ved El Palmeral, Cristina Gómez, uttaler til Europa Press at regjeringens kutt i skole og utdanning ikke bare går utover arbeidsforholdene til lærerne, men også elevene.

– Ett av forslagene skal være å kutte i spesialister og hjelpelærere, samt stipendordninger. Utdanningsminister María José Catalá sier nå at delstatsregjeringen har utbetalt 20 millioner av de 40 millionene de skylder regionens bokhandlere for bokstipendordningen for barne- og ungdomsskolen skoleåret 2011-2012. Hun lover samtidig at de resterende 20 millionene skal komme i løpet av årets første trimester.

Leave a Reply

Your email address will not be published.