Dekk miljømerkes

Alle dekk som blir produsert i EU etter 1. juli skal miljømerkes. Uttaler direktør i Michelin, Hugo Ureta, under presentasjonen av det nye etiketteringssystemet i selskapet.

Tekst: Bente Puig

De nye reglene trer offentlig i kraft 1. november i år og omfatter dekk til personbiler, varebiler, firhjulstrekkere, minibusser og busser. Piggdekk, offroad-dekk og konkurransedekk blir foreløpig ikke regulert. Den nye merkingen skal stå for sikkerhet, energisparing og lite støy. – Denne merkingen har mange fordeler, deriblant direkte besparelser for forbrukerne og for miljøet, sier direktøren.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

70% av alle trafikkulykker skjer på tørt føre, viser en studie utført av Michelin og universitetet i Dresden (Tyskland). Studien omfattet 10 000 ulykker de siste 10 årene. De alvorligste ulykkene (2 5%) skjedde i svinger, hvorav 50% på tørt føre. – Det er viktig for oss som dekkprodusent å lage dekk som er like sikre på vått føre som tørt føre, samtidig s om det skal være drivstoffbesparende og med lang holdbarhet, sier direktøren som mener merkingen hever dekkbransjen til et modernenivå.
Leave a Reply

Your email address will not be published.