De romerske dronningbadene i El Campello blir borte

Romerne bygget fiskeoppdrettsanlegg langs kysten i Middelhavet, spesielt i Italia og Spania. Noen ble bygget for komersialisering, mens andre ble bygget som store akvarier utenfor husene hos de rike og velstående. I Spania finnes kun tre slike fiskedammer, i Calpe, Javea og El Campello.

Tekst: Bente Puig

Fiskeanlegget ved I´lleta dels Banyets i El Campello, kalt «Baños de la reina» (dronning-badene), står i fare for å bli ødelagt av vannet hvis de ikke blir tatt vare på. De siste tre årene har dammene blitt merkbart forringet. Siden
de romerske funnene ligger i kystområdet, tilhører disse staten. I 1999 skulle disse funnene håndteres som museum under MARQs ledelse. MARQ sendte i september 2012 en rapport til statens kystverk om dammenes tilstand der de ba om en løsning, men de har ikke svart på henvendelsen.

Leiebil Alicante – Garantert billigst

Teknisk direktør ved MARQ, Manuel Olcina, understreker at dammene er utsatt for strømninger og bølger. «Det er allerede sprekker i dammene som gjør at vannet river med seg biter av veggene. Til slutt vil de kollapse. Det er mulig å bevare dammene og unngå forrining. Det er ikke store investeringen som skal til, men i disse dager er det vanskelig», sier han. Problemet er at dammene tilhører kystverket, «og vi må ha tillatelse fra dem, da vi ikke har kompetansen til å behandle den delen som grenser mot havet». Fiskedammene i Calpe og Javea er i bedre stand, og lider foreløpig ingen risiko for forringelse.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler