De Hellige tre Kongers Dag

Dagen De Hellige tre Kongers Dag i Spania er en forventningens dag for de minste. Dagen starter med den sedvanlige Roscon de Reyes, en kremfylt hvetekrans dekorert med kandisert frukt. Inne i kaken finnes den en bønne og en konge. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag. Stakkaren som får bønnen må betale kransen neste år.

Tekst: Bente Puig

Baltazár, Gaspár og Melchor er hovedpersonene når det arrangeres Cabalgata de Reyes i byen om kvelden den 5. januar. Det er denne kvelden De Hellige tre Konger kommer langveisfra, ridende på sine kameler med gull, myrra og røkelse som gaver til Jesus-barnet. For å ønske velkommen de vise menn, som de også blir kalt, har barna satt ut vann og småkaker til kamelene. Og for å vise sin takknemlighet deler de vise menn ut godterier og leker til barna.

Opptoget er forseggjort med kavalkader og fantastiske kostymer. Barna går velvillig til sengs denne kvelden, i håp om at de vise menn kommer med gaver i løpet av natten. Her er det om å gjøre å stå opp så tidlig som mulig neste morgen, det trettende dag jul og gaveutdeling!
One thought on “De Hellige tre Kongers Dag

  • January 6, 2013 at 9:19 am
    Permalink

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.