De dyreste byene i Spania

Spania er et vakkert land fullt av et berikende landskap, pittoreske gater, og unik arkitektur. To av de dyreste byene å bo i Spania er Barcelona og Madrid, der levekostnadene er relativt høyere enn i noen av de rimeligste byene i Spania, som Alicante eller Granada.

Barcelona

Barcelona er en av de dyreste byene, for ikke å si den dyreste i Spania, spesielt for internasjonale studenter på et budsjett. Det er en levende og mangfoldig by, og det som er spesielt interessant og unikt ved denne byen er dens arkitektur. Imidlertid kan de totale levekostnadene betraktes som dyre, spesielt sammenlignet med andre kostnadsvennlige spanske byer, som Córdoba, Salamanca eller Granada. For de som kan mestre kunsten å budsjettere, er det ikke så viktig å bo i Barcelona. Maten er deilig, de solfylte strendene er rolige, og universitetene i Barcelona er i verdensklasse.

Du kan finne en leilighet med 1 soverom i sentrum av Barcelona for omtrent 932 EUR / måned, i mellomtiden vil den samme leiligheten utenfor sentrum koste deg rundt 724 EUR / måned. Hvis du pendler med lokal transport må du vanligvis betale ca 2,20 EUR for en enveisbillett. Samlet sett er de daglige utgiftene ganske overkommelige.

Madrid

Madrid er også kjent som en av de dyreste byene i Spania, og ligger ganske nær Barcelona, ​​og er kjent for sin rike historie, kultur og kunst. Madrid har noen av de fineste samlingene av spansk og latinamerikansk kunst i byens museer og gallerier. Selv om det er en av de dyreste byene å bo i Spania, betyr det å bo i Madrid å være en del av en by med en rik historie, et nydelig natteliv og fantastiske levekår. Leiekostnadene er stort sett billigere utenfor sentrum, så mange bestemmer seg for å bo lenger fra sentrum for å ha råd til leie. Daglige utgifter er imidlertid mer eller mindre de samme som andre spanske byer.

En leilighet med ett soverom i Madrid vil i gjennomsnitt koste deg 1000 EUR / måned, og kostnadene er billigere og rimeligere utenfor sentrum, nærmere bestemt 300 EUR billigere. De fleste internasjonale studenter elsker Madrid på grunn av sin livskraft og livsstil. Hvis det er behov for finansiering er det muligheter for lån uten kredittsjekk.

Zaragoza

Zaragoza er i stor grad anerkjent for sin høye livskvalitet til en rimelig pris, det er mye å se og gjøre i denne byen. Zaragoza er noen ganger referert til som en dynamisk by, og tilbyr mange kulturelle aktiviteter. Zaragoza er også en by kjent for sin vakre arkitektur.

Selv om Zaragoza er billigere enn Madrid eller Barcelona, ​​er det fortsatt dyrere enn de fleste andre spanske byer, som Salamanca, Santiago de Compostela eller Córdoba. Du må betale omtrent 550 EUR / måned for en et-roms leilighet i sentrum, og rundt 435 EUR / måned for den samme leiligheten utenfor sentrum.

Malaga

Malaga er en stor by som ligger i den sørlige spanske regionen Andalucia, med en befolkning på rundt 571,026. Selv om den ikke er like anerkjent som de tidligere nevnte spanske byene, er denne havnebyen kjent som fødestedet til den berømte spanske kunstneren Pablo Picasso. Levekostnadene i Malaga er ganske rimelige, men det er blant noen av de dyreste byene i Spania. Selv om alle spanske byer har en lignende levekostnad når det gjelder daglige utgifter, er kostnadene for eiendom større i noen av dem. Hvis du trenger ekstra penger til et eventuelt depositum for en bolig i Malaga, finnes the flere finansielle sammenligningstjenester.

I Málaga må du betale rundt 710 EUR / måned for en et-roms leilighet i sentrum, og rundt 519 EUR / måned for samme leilighet utenfor sentrum. Et måltid på en billig restaurant koster runt 10,00 EUR, mens et måltid for to på en mer stilfull restaurant vil koste rundt 40,00 EUR. Du vil kunne få en kopp kaffe til rundt 1,50 EUR, som er en rimelig pris, og en enveisbillett hvis du pendler med offentlig transport er vanligvis 1,30 EUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *