De beste reisetipsene til Mallorca

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at mange nordmenn liker å reise til Mallorca, kanskje spesielt når det begynner å bli skikkelig kaldt her oppe i nord og vi går mørkere tider i møte. Men fordi folk flest ikke har så veldig mange feriedager å ta av, er det viktig at vi ser på hvordan vi kan forberede oss best mulig til reisen, slik at vi får mest mulig ut av de dagene vi har fri. I denne artikkelen skal du derfor få noen av de aller beste reisetipsene til Mallorca, slik at du får den aller beste ferien du kan forestille deg.

Lær deg språket

Man tenker kanskje at det å lære seg språket ikke er så viktig når man skal reise til destinasjoner som er kjent for mye turister, men sannheten er at vi kan få utrolig mye ut av dette. Man får rett og slett en helt annen opplevelse enn hvis man ikke kan litt. Og det å lære språk er mye enklere i dag noe helt annet enn det har vært før. En av de aller mest populære, billige og ikke minst enkle måtene er å bruke en app til å lære spansk. Man trenger absolutt ikke å være flytende i det språket man skal lære seg, men disse appene er en helt super måte å lære seg nok til at man virkelig føler at man får noe ekstra ut av det.

Det å lære seg litt spansk før man reiser kan kanskje føles litt unødvendig, men i takt med at det er flere og flere nordmenn som tilbringer flere ferier i Spania, er det å lære seg noe av språket faktisk noe som virkelig kan gi deg en god opplevelse. Her er noen av de tingene som kanskje kan motivere deg litt ekstra:

 • Det er en veldig enkel måte å få litt ekstra poeng hos lokalbefolkningen. Dette betyr at du kan slå av en prat med de som kanskje ikke føler seg så komfortable på engelsk, også får man bare bedre service når man viser at man har gjort en innsats.
 • Det er bra for hjernen din. Det å utvikle språket sitt, enten det er ditt eget språk eller et annet språk er sunt for hjernen din. Å lære språk er hjernetrim.
 • Det blir enklere for deg å orientere deg når du kan det lokale språket, enten du skal lese skilt etter kjøpe yoghurt på butikken.

 • Gjør research på forhånd

  Et sted som Mallorca byr på masse forskjellige vakre opplevelser, men hvis man ikke planlegger godt nok på forhånd, er det enkelt å bare falle inn i akkurat de samme sporene som alle de andre turistene også gjør. Det å gjøre research på forhånd – både når det kommer til kulturelle opplevelser, restauranter og destinasjoner er noe som virkelig kan gi dere en helt annerledes opplevelse.
  Det er mange som kanskje synes at det å skulle planlegge en tur gjør at turen blir kjedelig og lite spontan, men det er ingen som sier at du er nødt til å legge opp en stram tidsplan. Alt du trenger å gjøre er å finne ut av hva dere har lyst til. Her er noen tips til hvordan du kan planlegge ferien:

 • Lag en felles liste med de tingene dere har lyst til å gjøre
 • Research hvilke steder som vil passe best til disse tingene
 • Del tingene opp i områder, slik at dere enkelt ser hvilke ting dere kan gjøre når dere likevel “er i området”
 • Legg inn tingene i kartet som favoritter, slik at dere bare kan åpne appen og se hva som er rundt dere når dere for eksempel skal spise lunsj – så kan dere velge blant steder dere har lyst til å prøve og ikke ende med å velge en turistfelle
 • Sett dere ned med listen sammen med frokosten og se på hva dere har lyst til å gjøre akkurat den dagen

 • Og husk! Det handler ikke om å lage en plan eller at dere skal rekke alt – bare at dere har gode ting å velge mellom, i stedet for å skulle lete i blinde.

  Snakk med lokalbefolkningen

  Det å kunne snakke med lokalbefolkningen er rett og slett noe av det beste du kan gjøre for deg selv når du skal på tur. Dette er noe som gjelder uansett om du har vært der før eller ikke, så vær åpen og nysgjerrig – og når du snakker litt av språket er det jo enda enklere å få noen skikkelig fine opplevelser utenfor de aller mest populære turistattraksjonene.

  Dette vil kunne gi deg helt andre opplevelser enn du hadde hatt ellers, og ikke minst andre typer opplevelser enn du har hatt hvis du har reist til Mallorca før. Snakk med de du møter, få tips og råd og ta det derfra – så får du en helt unik tur.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.