Daya Viejas innbyggertall firedoblet på ti år

Vega Bajas minste pueblo Daya Vieja har kun 788 innbyggere, fire ganger mere enn for bare noen år siden. Det er 400 utlendinger, de fleste engelskmenn, som har sørget for denne forøkelsen.

Tekst: Bente Puig

Stadig flere ser på Daya Vieja som et perfekt sted for å nyte sin pensjonisttilværelse i fred og ro. Det lille rådhuset, med en årsbudsjett på 750.000 euro, er innbyggernes episentrum. I tillegg til å være rådhus, er dette også byens postkontor. På rådhuset tilbys også hjelp for utlendinger til for eksempel å bestille time hos legen, eller formidle resepter til kronisk syke. Lokalpolitiet har også kontor i rådhuset, der byens to politibetjenter jobber. forruten å være lovens håndhevere, tilbyr de alle mulige tjenester.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Trenger en innbygger transport til sykehuset eller legen, så stiller betjentene opp. I motsetning til andre byer, bor ikke utlendingene i områder for seg selv. De bor og lever blant spanjolene, men snakker svært lite spansk. Derfor tilbyr kommunen all type hjelp til utlendinger som har språkvansker. Den lille puebloen ble «kjendis» når nasjonal tv i fjor tok med seg filmteamet og intervjuet den gavmilde ordføreren.

Anledningen var beslutningen om å ikke henge opp julelys i gatene, men bruke de 2300 euroene til å kjøpe julemat til de trengende innbyggerne i byen. – Å ha lite penger betyr ikke at vi ikke kan hjelpe innbyggerne, uttalte ordfører Rafael Vives (PP) som har gjort byen til et forbilde: byen uten hastverk og stress!
Leave a Reply

Your email address will not be published.