Dårlig solbeskyttelse

Hvert år er det en økning i hudkrefttilfeller i Spania blant unge mellom 25 og 29 år. Bare siden i fjor har det vært 7% økning.

Tekst: Bente Puig

En rapport fra Røde Kors i 2010 viser at 52% av spanjolene ikke bruker solbeskyttelse. Den viser også at 76% av spanske kvinner soler seg i de farligste timene på dagen, mellom kl. 12 og 16, da solen er som sterkest. 48% av disse kvinnene innrømmer at de har flekker i huden som konsekvens av dårlig solbeskyttelse. 42% hevder de har opplevd solbrenthet før fyllte 15 år.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Farmacøytisk forbund har, i samarbeid med Laboratorios Vichy og Cruz Roja (Røde Kors), startet kampanjen “Este verano quiérete mucho” (vær glad i deg selv i sommer) med informasjon om hvor viktig solbeskyttelse er. Kampanjen vil foregå i alle 52 provinser i Spania i månedene juli, august og september. Kampanjen er spesielt rettet mot badegjester ved basseng og strand, og minner også om at man skal være forsiktig i vannet. Bare i fjor sommer behandlet Røde Kors 170 000 badegjester ved strendene, blant annet for overoppheting, solbrenthet og angrep fra brannmanet.
Leave a Reply

Your email address will not be published.