Dårlig solbeskyttelse

Hvert år er det en økning i hudkrefttilfeller i Spania blant unge mellom 25 og 29 år. Bare siden i fjor har det vært 7% økning.

Tekst: Bente Puig

En rapport fra Røde Kors i 2010 viser at 52% av spanjolene ikke bruker solbeskyttelse. Den viser også at 76% av spanske kvinner soler seg i de farligste timene på dagen, mellom kl. 12 og 16, da solen er som sterkest. 48% av disse kvinnene innrømmer at de har flekker i huden som konsekvens av dårlig solbeskyttelse. 42% hevder de har opplevd solbrenthet før fyllte 15 år.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Farmacøytisk forbund har, i samarbeid med Laboratorios Vichy og Cruz Roja (Røde Kors), startet kampanjen “Este verano quiérete mucho” (vær glad i deg selv i sommer) med informasjon om hvor viktig solbeskyttelse er. Kampanjen vil foregå i alle 52 provinser i Spania i månedene juli, august og september. Kampanjen er spesielt rettet mot badegjester ved basseng og strand, og minner også om at man skal være forsiktig i vannet. Bare i fjor sommer behandlet Røde Kors 170 000 badegjester ved strendene, blant annet for overoppheting, solbrenthet og angrep fra brannmanet.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler