Dallas 35 år etter

Etter 35 år er serien Dallas tilbake på tv-skjermene. I forrige uke var igjen J.R, Bobby og Sue Ellen å se på spansk Antena 3 i skikkelsen til henholdsvis Larry Hagmann, Patrick Duffy og Linda Gray. Serien ble en pioner da den på tidlig 80-tallet bergtok en hel verden med sine intriger, ondskap og kjærlighet.

Tekst: Bente Puig

Serien satte seer-rekord i alle 57 land den ble vist. J.R. var familien Ewings versting, mens broren Bobby var den mørke, pene helten, gift med en like vakker Pamela (Victoria Principal). Serien hadde stor innflytelse på 80-tallets motebilde, og mange var de som hadde store samlinger med ukebladutklipp av sine idoler fra Dallas.

Leiebil Alicante – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania

I 1982 laget komikeren Pepe da Rosa en sang som hyllest til Dallas. Til og med spanske psykologer understreket det kuriøse ved at serien var basert på hat istedet for kjærlighet, og at de onde var i majoritet i forhold til de gode i serien. Men alle var de elegante, brune og med kritthvite smil. De bodde staselig og kjørte flotte biler. Mange i Spania trodde at det var det ekte amerikanske livet som ble presentert. Nå har Antena 3 kjøpt oppfølgeren til serien.
Rollefigurene er byttet ut, kun Larry Hagman (nå avdød), Patrick Duffy, Linda Gray, Charlene Tilton og Steve Kanaly er fortsatt med som J.R., Bobby, Sue Ellen, Lucy og Ray. De nye skuespillerne tolker rollene som barn og nevøer av Ewing-
familien.
dallas-35-år-etter

Etter 35 år er serien Dallas tilbake på tv-skjermene. I forrige uke var igjen J.R, Bobby og Sue Ellen å se på spansk Antena 3 i skikkelsen til henholdsvis Larry Hagmann, Patrick Duffy og Linda Gray.

Leave a Reply

Your email address will not be published.