Costa Blanca strandguide

Costa Blanca Strandguide. 1987 var Europas miljøvernår, og det året man startet kampanjen “Bandera Azul” (blått flagg) i Spania. FEE Federación Europea de Educación Ambiental gjennomfører årlige kontroller ved Spanias strender, og utplasserer det blå flagget på alle de strendene som oppfyller kriteriene for miljøvern og gode service tilbud.

Costa Blanca finner du noen av verdens beste strender, og den Hvite Kysten har ikke mindre enn 200 kilometer med strender, og de ligger alle sammen i Alicanteprovinsen hvor man kan nyte late dager i sanden i det avslappende klimaet ved Middelhavet. Vi vil her gi en oversikt over de beste strendene på Costa Blanca, alle utstyrt med blått flagg. I tillegg vil du finne nederst en oversikt over nudiststrender på Costa Blanca.

Valencia – Playa El Cabañal-Arenas

Valencia - Playa El Cabañal-Arenas
En strand i Valencia med finkornet sand. Stranden har en urban karakter med alle servicetilbud, sportsplass og leker for barna. I månedene april til oktober er det liv på stranden så og si dag og natt da stranden befinner seg i et populært utelivsområde.

Lengde: 1200m
Gjennomsnitts bredde: 60m
Besøksnivå: Høyt

Tavernes de la Valldigna

Tavernes de la Valldigna
Det som tidligere var en liten fiskelandsby er i dag en turistby med en strand på over to kilometer. Stranden har et urbant preg. På denne stranden kan man blant annet leie brett for windsurfing. Lett adkomst for bevegelseshemmede.

Lengde: 2070m
Gjennomsnitts bredde: 50m
Besøksnivå: Middels

Oliva – L´Aigua Morta

Oliva L´Aigua Morta
Stranden i Oliva ligger i naerheten av boligområdene i Oliva-Nova og San Fernando. Strandområdet blir brukt aktivt hele året. Her finnes blant annet fotballbane og golf. Elven Bullen krysser stranden, og er et yndet sted for både bading og fiske. Les mer om strender i Oliva

Lengde: 2200m
Gjennomsnitts bredde: 120m
Besøksnivå: Middels

Gandía – Playa Nord

Gandía Playa Nord
Stranden i Gandia har en bredde på opptil en og en halv kilometer. Her finnes en paseo med alt av fasciliteter. Sanden er finkornet. Her er mulighet for å leie brett for windsurfing eller ta klasser i seiling. Stranden er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Lengde: 3500m
Gjennomsnitts bredde: 120m
Besøksnivå: Høyt

Jávea – Playa El Arenal

Jávea Playa El Arenal
Dette er en finkornet sandstrand i Javea med grunt vann, godt egnet for barn. Her kan man leie sykkelbåt, og selvfølgelig solsenger. Stranden i Javea har en egen paseo med restauranter, butikker, banker osv. Godt egnet for bevegelseshemmede. Les mer om strender i Javea

Lengde: 460m
Gjennomsnitts bredde: 80m
Besøksnivå: Høyt

Benissa – Cala Fustera

Benissa Playa Cala Fustera
Dette er den mest populære bukten i Benissa. Stranden er av finkornet sand, og har alle servicefasciliteter. Her finnes La Cova de la Fustera, en 10 meter høy grotte man kan gå og svømme inn i.

Lengde: 110m
Gjennomsnitts bredde: 40m
Besøksnivå: Høyt

Moraira Platgetes

Moraira Platgetes Beach
Stranden ligger i sentrum av Moraira og består av finkornet sand og steiner. Med sitt klare vann er stranden godt egnet for snorkling og dykking. Her finnes også en paseo med at av servicetilbud.

Lengde: 200m
Gjennomsnitts bredde: 25m
Besøksnivå: Middels

Moraira Del Portet

Moraira Platgetes Playa
Dette er en vakker liten vik med finkornet sand og steiner, og er nok den mest idylliske stranden i området vekk fra overfylte turiststrender. Her finnes restauranter og kafeteriaer. Stranden er utstyrt med dusj og er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede. Parkering i gaten eller på egen parkeringsplass ovenfor stranden.

Lengde: 350m
Gjennomsnitts bredde: 20m
Besøksnivå: Høyt

Calpe – Cantal Roig

Calpe Playa Cantal Roig
Dette er en liten strand i sentrum av Calpe syd for fiskehavnen. Finkornet sand. Her finnes også rester etter dronningbadene (Baños de la Reina), verdifulle arkeologiske utgravninger.

Lengde: 200m
Gjennomsnitts bredde: 15m
Besøksnivå: Høyt

Calpe – Playa Levante / La Fossa

Playa Levante La Fossa
Denne stranden ligger i den store viken mellom Purla de Basseles og El Peñon de Ifach (Calpeklippen), og er en av de mest populaere strendene i Calpe. Dette er en strand med finkornet sand, med alle servicefasciliteter. Her er en paseo med restauranter, butikker og isbarer. I sommermånedene finnes ramper for bevegelseshemmede. Siden 2004 har stranden fått en “Q” for god kvalitet. Les mer om strender i Calpe

Lengde: 950m
Gjennomsnitts bredde: 40m
Besøksnivå: Høyt

Benidorm – Playa Levante

Benidorm Playa Levante
Dette er stranden over alle strender for besøkende i byen. Dette er en strand med finkornet sand på over to kilometer. Den ligger i sentrum av Benidorm mellom Punta Pinet og Punta Canfali. Takket være sin beliggenhet er det utmerkede solforhold fra morgen til kveld, året rundt. Her kan man stå på vannski, drive med hangliding osv. Stranden er pyntet med palmer som gir et attraktivt utseende. Her finnes en lang paseo med restauranter, puber og butikker. Stranden er godt egnet for bevegelseshemmede. Les mer om strender i Benidorm

Lengde: 2384m
Gjennomsnitts bredde: 75m
Besøksnivå: Høyt

Benidorm – Playa Poniente

Benidorm Playa Poniente
Playa Poniente går fra havneområdet til Cabeza del Tossal. Stranden er over tre kilometer lang med finkornet sand. Stranden er pyntet med palmer som gir et eksotisk preg. Her finnes en paseo med alle servicetilbud. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Lengde: 3100m
Gjennomsnitts bredde: 105m
Besøksnivå: Høyt

Benidorm – Cala Mal Pas

Benidorm Cala Mal Pas
Dette er den lille stranden som ligger mellom Punta Canfali og fiskehavnen i Benidorm, i gamlebyen. Her er det som regel litt roligere enn på Poniente og Levante. Fra havnen kan man ta båten over til Benidormøyen som er et marint reservat, samt fuglereservat.

Lengde: 120m
Gjennomsnitts bredde: 30m
Besøksnivå: Middels

Finestrat

Finestrat Playa
Stranden ligger i en liten vik på Finestrats korte kystlinje. Her er finkornet sand, leker for barna, dusjer og omkledningsbåser. her finnes en liten paseo med restauranter, barer og puber.

Lengde: 300m
Gjennomsnitts bredde: 75m
Besøksnivå: Middels

Villajoyosa – Playa Paradis

Playa El Paraiso Villajoyosa
I tillegg til en fantastisk strand i sentrum av Villajoyosa med alt av servicefasciliteter, finnes også en rekke mindre strender som også er verdt et besøk som for eksempel Playa Paradis. Stranden har en blanding av sand og småstein. Den ligger naturlig til med lett adgang for bevegelseshemmede. Stor parkeringsplass i strandkanten. Les mer om strender i Villajoyosa

Lengde: 719m
Gjennomsnitts bredde: 45m
Besøksnivå: Middels

Villajoyosa Playa Bon Nou

Villajoyosa Playa Bon Nou
Denne lille stranden ligger i en bukt godt beskyttet av et heng i hver ende. det er derfor alltid rolig sjø ved denne stranden. Stranden består av sand og småstein.

Lengde: 237m
Gjennomsnitts bredde: 50m
Besøksnivå: Middels

Playa San Juan

San Juan Playa
Stranden ligger like ved El Campello og utgjør nesten tre kilometer av denne strandkysten. Stranden er stor og åpen med finkornet sand. Den er godt besøkt. Her finnes restauranter og alle servicetilbud. Stranden er lett tilgjengelig og godt egnet for bevegelseshemmede.

Lengde: 2900m
Gjennomsnitts bredde: 90m
Besøksnivå: Høyt

El Campello Playa Carrer la Mar

Playa de Carrer del Mar
Stranden ligger ved la Atalaya de la Torre de I´Illeta og fiskehavnen. Sanden er finkornet. Stranden har en bilfri paseo med alle servicetilbud. I sommermånedene arrangeres konserter, kino, tegnefilmer for barn, kunstmarkeder osv. Den 18. juli feires Virgen del Carmen, som er sjøfolkenes skytshelgen. En feiring som er verdt å få med seg, der det deles ut gaver til barna.

Lengde: 1650m
Gjennomsnitts bredde: 30m
Besøksnivå: Høyt

Playa de L´Horta-Mutxavista

Playa de L´Horta Mutxavista
Dette er El Campellos største strand med finkornet sand så langt øyet kan se, nesten fire kilometer. Dette er en urban strand ved Playa de San Juan. her finnes muligheter for diverse typer vannsport. Ellers finnes en 3 kilometer lang paseo som ligger ved jernbanen som går mellom Alicante og Dénia. Toget går hver halve time. I sommermånedene arrangeres forskjellige aktiviteter for barn og unge. Godt egnet for bevegelseshemmede.

Lengde: 3950m
Gjennomsnitts bredde: 300m
Besøksnivå: Middels

Elche – L´Altet

Stranden i Elche er nesten to kilometer lang og består av finkornet, hvit sand.

Lengde: 1820m
Gjennomsnitts bredde: 80m
Besøksnivå: Middels

Elche – Playa La Marina

Dette er en åpen strand med sanddyner som gir et naturlig preg.

Lengde: 1100m
Gjennomsnitts bredde: 60m
Besøksnivå: Høyt

Guardamar del Segura Playa Centro /Centre

Denne stranden ligger i gamlebyen i Guardamar og ender i sanddyner i syd. Sanden er finkornet og vannet transparent. Her finnes en park med fontener, innsjøer og trær. Stranden er godt egnet for bevegelseshemmede.

Playa La Roqueta

Dette er en åpen strand i sentrum av Guardamar. Sydenden av stranden strekker seg ut av sentrum og er derfor roligere. Stranden er kjent for sin finkornede sand, krystallklare vann og et godt servicetilbud.

Lengde: 1180m
Gjennomsnitts bredde: 35m
Besøksnivå: Middels

Orihuela – Barranco y Rubio

Orihuela Barranco y Rubio
En strand med finkornet sand og et godt servicetilbud. Stranden har eget badevakttårn og parkeringsplass. Stranden ligger i et shoppingområde med kino, parker, diskotek, sportsplass, kafeer og puber.

Lengde: 655m
Gjennomsnitts bredde: 48m
Besøksnivå: Høyt

Playa de Cabo Roig (Playa Caleta)

Stranden har finkornet sand, og er med sin beliggenhet godt beskyttet mot vær og vind.

Lengde: 337m
Gjennomsnitts bredde: 48m
Besøksnivå: Høyt

Playa Mil Palmeras

Dette er bare en av mange sandstrender
i området. Stranden har et godt servicetilbud for liten og stor. Her finnes også lekepark for barna.

Lengde: 546m
Gjennomsnitts bredde: 45m
Besøksnivå: Høyt

Santa Pola – Playa Levante

Santa Pola - Playa Levante
Stranden er i sentrum av Santa Pola og har et godt utvalg av restauranter, butikker og servicetilbud for barn. I området finnes også sportsplasser og lekeplasser. Stranden har lett adkomst for bevegelseshemmede og god infrastruktur for denne gruppen.

Lengde: 460m
Gjennomsnitts bredde: 67m
Besøsknivå: Høyt

Playa Tamarit

Dette er en rolig strand med rent vann, finkornet sand og jevn havbunn. Her finnes et godt servicetilbud som chiringuitos (strandrestauranter), førstehjelp, gangveier og lett adkomst for bevegelseshemmede.

Lengde: 830m
Gjennomsnitts bredde: 150m
Besøksnivå: Middels

Playa Varadero

Dette er en sentrumsnær sandstrand med rolig vann. Ideelt for gåturer, soling og hvile mens man i horisonten beundrer synet av den storslagne øyen Tabarca. Dette er en populær strand i sommerhalvåret.

Lengde: 475m
Gjennomsnitts bredde: 62m
Besøksnivå: Høyt

Alicante – Playa del Postiguet

Playa del Postiguet Alicante
Dette er en av de strendene i Alicante med hvit finkornet sand i sentrum av byen. Stranden har alt av servicetilbud, og blir godt besøkt både dag og natt på sommerstid. Godt egnet for bevegelseshemmede. Les mer om strender i Alicante

Lengde: 900m
Gjennomsnitts bredde: 45m
Besøksnivå: Høyt

Pilar de la Horadada Jesuitas-Cala Rincón

Dette er en urban strand med hvit finkornet sand, som står i veldig kontrast til den rødmalte muren langs stranden. Stranden ligger like ved et vakttårn fra 1600-tallet.

Lengde: 700m
Gjennomsnitts bredde: 90m
Besøksnivå: Middels

Playa Las Villas-Higuericas

Sanden er hvit og finkornet. Små sanddyner med grønne naturlige vekster gir en naturlig ramme på stranden, der vannet som regel er azurblått.

Lengde: 13390m
Gjennomsnitts bredde: 110m
Besølsknivå: Middels

Nudiststrender på Costa Blanca

Nudiststrendene er ofte usjenerte perler, eller jomfrustrender som det kalles på spansk. På de fleste slike strender kan en velge om man vil bade naken eller med badetøy, og ingen ser rart på deg om du velger siste alternativet. Ambolo-stranden i Jávea er en av mange slike perler. Ta en biltur langs kysten og oppdag flere av disse usjenerte jomfrustrendene. Jo lenge nord du kommer, desto vakrere er kysten vår med grønne lunger helt ut i havgapet, kun adskilt av vakre nudiststrender. Nudiststrender på Costa Blanca utstyrt med blått flagg:

Altea: La Solsida
Dénia: La Cala, Les Roles
Elche: Playa El Carabass
Gandía: Playa D´Ahuir
Guardamar del Segura: Playa Los Tosales
Jávea: Ambolo
Villajoyosa: Racó del Conil

One thought on “Costa Blanca strandguide

  • November 15, 2011 at 2:54 pm
    Permalink

    Det er betryggende å se det blå flagget vaie.
    Men jeg ante ikke at det var så mange strender å velge mellom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.