Costa Blanca Booking vokser videre

Da Per Ivar og Lill Strømsnes startet Costa Blanca Booking i 1999, var det han og hans kjære som måtte gjøre grovarbeidet.

Av Tom Bjørno

Det begynte med bilutleie, men siden har det blitt mye, mye mer. Det eneste de begynte med, men avsluttet igjen, var drift av en norsk nærradio. I dag omfatter driften eiendomsmegling, forsikring, gestorvirksomhet og en komplett service for bedriftens kunder. I tillegg driver Lill den norske skolen i Albir, som er fulltegnet og har 60 elever. Jo mer man tilbyr sine kunder, jo mer kapasitet trenger man, det vil si flere ansatte. I dag rommer lokalene 13 personer fra 7 forskjellige land. Det sier seg selv at man trenger plass. Bruksarealet er derfor økt fra 110 til 290 kvadratmeter.

Per Ivars mål er at hans kunder skal kunne, dersom de ønsker det, få et komplett tilbud for seg og sin eiendom. Her ordnes alle papirer som har med det offentlige å gjøre, inkludert selvangivelsen. Trenger du oppsyn og vedlikehold av eiendommen, er ikke det heller noe problem. Selskapet har en egen vaktmester/oppsynsmann som Costa Blanca Booking vokser videre sørger for de rette fagfolkene til hver enkelt jobb. Dette er særlig viktig når det gjelder oppdrag som krever sertifiserte fagfolk. Mange av kundene er jo slett ikke i Spania hele året. Da kan det være godt å tenke på at noen ser etter din eiendom og sørger for det administrative når det gjelder ens interesser her. Hva så med framtiden. At optimismen råder er det liten tvil om. Tallene fra INE, det spanske statisistiske instituttet, bekrefter kjøpelysten blant utlendinger. De finner Spania så attraktivt, at omsetninger øker ganske dramatisk i Alicantepriovinsen. Nå har man registrert en solid økning fra i fjor fire måneder på rad. De siste tallene gjelder november, da var omsetningen mer enn 20 prosent høyere enn i november 2011.
Per Ivar har nesten avblåst finanskrisen og mener bunnen er nådd, og nå skal det gå oppover igjen. Hans optimisme får støtte av flere finansanalytikere, mens andre mener det er for tidlig å avblåse krisen. Uansett er hva som skjer i Norge det som er det viktigste for det norske miljøet i Spania. Høye boligpriser og et velsmurt boligmarked i Norge, gjør at stadig flere nordmenn velger å investere i eiendom i Spania. Har man hatt en norsk eiendom noen år, har denne steget så mye i verdi at man kan låne på huset til gunstige renter. Da slipper man også å henvende seg til en vaklende spansk banksektor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.