Comeback for pesetas´en i Madrid


Tekst: Bente Puig

I alt 60 butikker i Al Álamo-kommunen i Madrid, en kommune med 8000 innbyggere, har tatt i bruk den gamle pesetasen. Handelsstanden i Madrid hevder at spanske forbrukere har tilsammen 284 milliarder pesetar liggende hjemme, tilsvarende 1,7 milliarder euro. I disse krisetider håper handelsstanden at folk vil finne frem pesetasen og bruke den i de 60 utsalgene som benytter myntenheten.

Butikkene tar i mot pesetas utstedt i perioden 1949 til 1997. Kursen er 1€=166,386 pesetas. Dersom man ikke har nok pesetas å betale varen med, kan man betale resten i euro. Pengene man får tilbake er også i euro. Initiativet har forløpig ingen utløpsdato, og utsalgene som er tilknyttet prosjektet varierer fra barer og restauranter, til eiendomsmeglere, frisører, verksteder og matbutikker.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler