Catalonia – mye mer enn bare Barcelona

De fleste forbinder Catalonia, den spanske regionen som gjerne vil bli selvstendig, med Barcelona. Faktum er imidlertid at Catalonia har mye mer å by på enn bare den populære storbyen.

Catalonia er en stor region som strekker seg fra Middelhavet til Pyreneene. Hovedstaden er Barcelona som årlig besøkes av tusenvis av nordmenn, og for oss nordboere er det byen med La Sagrada Familia, La Rambla, Camp Nou og alle de andre attraksjonene som mange forbinder med Catalonia. 

Regionen preger fra tid til annen nyhetsbildet her hjemme i forbindelse med Catalonias ønske om løsrivelse, og da ser vi ofte bilder fra demonstrasjoner i nettopp Barcelona. Hvem husker ikke alt oppstyret rundt uavhengighetspartiet og dets leder, Carles Puigdemont, i vår? Puigdemont var tydelig på at han ville være Catalonias president etter at regionen var blitt en selvstendig stat. Catalonia er fremdeles en del av Spania, og forblir nok det også i fremtiden, men Puigdemont har satt sine tydelige spor. Det har også vært snakk om at han er en av kandidatene til å vinne Nobels Fredpris, Puigdemont er nok ikke en av storfavorittene for hos bookmakeren Unibet ligger oddsen på 21 for at cateloneren vinner prien.

Men Catalonia er proppfull av severdigheter og attraksjoner også når du beveger seg utenfor Barcelonas bygrenser. Nedenfor kan du se noen forslag til alternative opplevelser hvis du besøker regionen.

Andorra

Et besøk i det knøttlille landet som ligger presset inn mellom Spania og Frankrike midt i Pyreneene er absolutt verdt en anbefaling. Andorra ligger i Catalonia og byr blant annet på fantastisk natur. Kommer du i bil fra, eksempelvis, Barcelona får du en fantastisk opplevelse bare i kjøreturen opp til  verdens 179. største land.

Kommer du i vinterhalvåret byr Andorra på fenomenale skiforhold og i den lille hovedstaden, Andorra de la Vella, er det faktisk gode muligheter for shopping.

I sommerhalvåret er naturen i og rundt Andorra om mulig enda mer storslått og du kan for eksempel begi deg ut på enestående vandreruter.

Port Aventura

Halvannen times kjøretur sør for Barcelona ligger fornøyelsesområdet Port Aventura. Bruk eventuelt Tarragona, en gammel og historisk by, som utgangspunkt for en dagstur (eller flere) i parkene.

I Port Aventura Park kan guttungen eller jentebarnet i deg få frie tøyler. Parken inneholder et hav av forlystelser og du finner attraksjoner for familiemedlemmer i alle aldre. 

I området ligger også Caribe Aquatic Park, en vannpark med mer eller mindre skremmende vannrutsjebaner. Hvis barna dine ikke er redde for klorvann kan dere enkelt bruke en hel dag her.

For alle bilinteresserte vil Ferrari Land vekke interesse. Her finner dere fartsfylte og adrenalinfremmende «rides» med Ferrari-tema. Hva med å teste 0 til 180 km/t på fem sekunder?

Vinsmaking i Priorat

Vin fra Priorat-regionen er blant Spanias beste. Her er forholdene optimale for å fremstille vin i verdensklasse, men Priorat-vinen er likevel ikke like kjent i Norge som for eksempel vin fra Rioja eller Ribera del Duero.


Vinsmaking i Priorat

I Priorat-regionen finnes det tett på 100 forskjellige vingårder og mange av dem tillater besøk og arrangerer omvisninger. Kanskje er du også så heldig at det vanker en smaksprøve. Blant de mange forskjellige vinprodusentene kan vi nevne gårder som Scala Dei, Mas Doix, Ferrer Bobet og Clos Figueras.

Bruk for eksempel kystbyene Salou eller Tarragona som utgangspunkt, det er over to timer i bil til Barcelona, hvis du besøker Priorat-regionen.

God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.