Casa Caramelo – Skandinavisk smågått i Albir

Med flere hundre sorter smågodt, har det svensk/norske teamet bak Casa Caramelo etablert seg midt i smørøyet i Albir. Planene er å utvide med flere utsalg langs Costa Blanca kysten.

Tekst og foto: Bente Puig

De som har vært i grensetraktene på Svinesund, kjenner godt til konseptet med svensk smågodt i løsvekt. Butikkene er flere hundre kvadratmeter store bugnende av smågodt som får tennene til å løpe i vann hos store og små.
– Vi åpnet dørene onsdag 20. juli vel vitende om at de fastboende skandinaver da er i sine hjemland, men det artige er jo at 80% av vår kundemasse nå er spanjoler, sier Per, en av eierne bak godteributikken.

Leiebil Albir – Garantert billigst

Butikken ligger godt synlig ved siden av BMW butikken langs hovedfartsåren inn til Albir, rett over gaten for Lidl. Store, lyse lokaler, godt avkjølt og med en herlig duft av vingummi, sjokolade og karameller. Det kommer og går kunder hele tiden, og vi blir stående i kø ved godterihyllene.Det kan tyde på at Per har rett, for de fleste er spanjoler. Per er den norske parten av kvartetten. Med seg på laget har han Håkan, Iva Malla og Lisa. Det var kvartettens gode venner Orvelin-brødrene, eierne av Godtebiten på Svinesund, som satte dem på ideen, og Håkan ble den som virkelig fikk blod på tann.
– Det var Håkan som fikk ballen til å rulle. Jeg tente på ideen, og tenke at vi må gjøre det før noen andre gjør det, sier Per som kan fortelle at en norsk kvinne har åpnet en rekke smågodtbutikker i Madrid og gjør det kjempebra.

Hvorfor Spania, hvorfor Albir?
Per innrømmer at klimaet i Gøteborg ikke er noe stor stas, og da han var med venner til Albir for tre år siden likte han seg så godt at valget av sted var enkelt da han satte kursen sydover. Per er vant med å reise, og har bodd og arbeidet i 48 land i verden. Nå har han bosatt seg for godt i Spania.

De er fire på laget og bytter på å betjene butikken som holder åpent fra 12.00 til 22.00 hver dag.
– Dette er gøy, sier Per og avslører nye prosjekter i forbindelse med Casa Caramelo.
– Vi jobber nå med å arrangere tema-aktiviteter for barn opp til 14 år, samt medlemsskap hvor barna blant annet får gebursdagspakke på gebursdagen sin. Iva Malla har pedagogisk bakgrunn og har blant annet jobbet med svenske skolebarn i Kina. Hun er kjempeflink med barn, sier Per som gleder seg over alle nye prosjekter.

Visste du at du kan lage kake med Dumle? Lakrisen kan også brukes til så mangt. Alle slike finurlige bruksområder vil være noe av temaene på aktivitetskveldene som skal arrangeres utover høsten. Og best av alt; det skandinaviske godteriet har lite sukker og tilsetningsstoffer, altså et sunnere alternativ til spansk godteri.

Det er ikke bare godteri det handler om for denne skandinaviske kvartetten. De er også engasjert i veldedighet. I samarbeid med HOG Costa Blanca (Harley´s Owner Group Chapter Costa Blanca) støtter de et barnehjem i Relleu. De samler inn penger som går direkte til barnehjemmet.
– Jeg er medlem av klubben, og for litt siden reiste vi opp på våre Harley´er og ga barna en uforglemmelig sving på motorsyklene. Det var veldig stas både for oss og for dem, sier Per.

Mens vi snakker med Per, blir vi stadig avbrutt av kunder som kommer for å kjøpe smågodt. Det som forundrer mest er at det er kunder i alle aldre fra 5 til 80 år. Det virker som det er smågodtet som er mest populært selv om Casa Caramelo også byr på konfektesker og godteposer. Og ikke nok med det, du kan til og med kjøpe kunst på Casa Caramelo. En lokal kunstner har lagt beslag på veggen. Her er abstrakte malerier i alle størrelser, og til moderate priser.Ta en sving innom Casa Caramelo, her er alle velkomne enten det er for godteri, kunst eller bare for å kikke.

Følg oppturer, nedturer og artige historier om tilblivelsen av Casa Caramelo på Håkans blogg: http://blogg.thurfoto.se/


One thought on “Casa Caramelo – Skandinavisk smågått i Albir

  • November 8, 2011 at 10:02 am
    Permalink

    Når jeg var innom butikken så påsto han mer eller mindre at det Skandinaviske snopet smaker mye bedre. Når noe sier slikt blir jeg nyskjerrig. Jeg gikk å kjøpte smågott som lignet veldig det Skandinaviske men som selvsagt var Spansk. Jeg fikk mildere sjokk hvor smakløst de Spanske varene er. Med min søte smaksgane så syns jeg ikke man kan sammenligne Skandinavisk snop med Spansk i det hele tatt. UTROLIG FORSKJELL!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.