Can Can – Internasjonal Musikal

Ungdomsteater er alltid moro, men ikke alltid går man hjem med en følelse av ekstremnivå. Når Strettwise Productions setter opp «Can Can» er det ikke spart på noe, og kvaliteten holder til terningkast seks!

TEKST OG FOTO: KJARTAN SOLVANG-NIELSEN

Det er premierenerver som stråler ut gjennom den åpne døra til backstage der vi løper gjennom regnet i et høstvått La Nucía. Plaskende biler som stresser mot et nesten fullsatt Auditorium La Nucía blir avløst av en atmosfære av nervøs forventning blant foreldre, lærere, venner og kjente som fyller foajeen.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Et glass hvitvin og en forfriskende Coca Cola lesker strupen når snakken går på høylytt spansk, skrapende hollandsk, engasjert engelsk eller et kvitrende
norsk. Her er mange av kystens nasjoner representert, og ungdommene blir en representativ bukett for det samfunnet vi lever i her nede i Spania.

Stykket heter «Can Can» og er basert på filmen og musikalen «Moulin Rouge» hvor vi møter Zidler som styrer sitt Moulin Rouge med listige løgner og bedrag
hvor han drar inn både The Duke, greven, som gjerne ødsler sine penger bare han får et forhold til Moulin Rouge egen Satine. Hun har imidlertid fått et forhold til forfatteren Christian, som hun ved en feiltakelse tok for å være greven. Intrigen, Satines dårlige helse og Zidler mange løgner, akkompagneres av dyktige unge dansere, sangere og skuespillere fra 10-18 år. De fire hovedrollene spilles av profesjonelle skuespillere med mange års erfaring fra musikaloppsetninger i London.

Streetwise Productions eies og drives av den hollandske danseren og gründeren Pascalle Bruens, som har mange års erfaring innen dans og teater. Hun tok
utdannelse innen faget musikaler i fire år på the Performing Art School, og var ferdig utdannet der i 1992. Siden den gang har hun reist i hele verden og arrangert cabareter og teateroppsetninger.

I 2008 flyttet hun til Spania og startet Streetwise Productions. Nå holder de til i egne lokaler i Albir på gamleveien mot Benidorm. Her kan folk i alle aldre delta i ulike danseklasser i tillegg til teateret som hun driver for de unge. Den 18. desember er det igjen mulighet for alle som ønsker en fantastisk musikalopplevelse. Can Can settes da opp i selveste Benidorm Palace hvor man kan nyte musikalen som den er, eller sammen med en tre retters middag. Musikalen står som sagt til terningkast seks, nyt den sammen med unge fra flere nasjoner som har valgt Spania som sitt bosted.
Leave a Reply

Your email address will not be published.