Buss til La Zenia kveler lokal handel

Mens rådhuset i Torrevieja satser hardt på lokalt næringsliv, settes det opp busser som bringer kundene vekk fra sentrum og ut til det nye senteret i nabokommunen.

Tekst: Bente Puig

Fra 26. september har det vært tilbud om gratis busstransport fra busstasjonen i Torrevieja til shoppingsenteret La Zenia Boulevard. Bussene som bærer reklame for det nye senteret, har avgang fra busstasjonen hver time med stop blant annet i Eras de Sal, rett foran øynene på lokale forretningsdrivende. Busstilbudet har skapt furore i Torreviejas handelsstand, den samme handelsstanden som sammen med handelsrådet i kommunen utviklet en plan for å fremme lokalt næringsliv.

Handelsrådet Agustina Esteve meddeler at hun ikke liker det nye initiativet, men at rådhuset lite kan gjøre for å unngå masseflukten av kunder. Handelsrådet har krevd at lokalpolitiet kontrollerer at bussene kjører etter transportloven og at de har tillatelse. En interurban linje mellom to kommuner skal ha tillatelse fra transportrådet og Agencia Valenciana de Movilidad. Hadde det vært en urban linje innenfor Torreviejas grenser, ville rådhuset hatt mulighet for å nekte linjens funksjon. Gratis busstransport skal i første omgang gjelde frem til 13. oktober, men kilder ved senteret mener at tilbudet kan forlenges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.