Bullas et skremmende bra hotell i Spania

Bullas? Hvor i all verden er Bullas? Høres ut som et svensk bakeri! Og hvorfor skal vi til Bullas? Jo, fordi det der finnes et skremmende bra hotell som det ikke finnes makan til i Spania. Det sier iallfall mange av dem som har opplevd det.

Bullas er en pueblo sørpå i Murciaprovinsen, 53 km nordøst for hovedstaden med samme navn. Du kjører først til Murcia og så tar du den gratis motorveien mot Caravaca. Før du kommer så langt er det skiltet fram til Bullas. Eventyret om familien Rodriguez, eller hotellet med de rare i. Det var en gang en liten familie som bodde på en bondegård, finca, nær kirkegården i pueblo´n Bullas. Der hadde de et åpent svømmebasseng og en kveld som datteren lekte nær dette, datt hun oppi og druknet. Moren sørget fryktelig over tapet av datteren. Hun kom rett og slett ikke over det, og begikk selvmord bare noen måneder etterpå!

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Man ville nå trodd at familien Rodriguez hadde hatt nok ulykke, men historien går videre den! Faren, Pedro, var nå alene igjen. Han la skylda for det hele på gartneren som burde dekket til bassenget. Det finnes en sang som går: For morder´n er alltid en gartner, og han slår ubarmhjertig til….Vel, nok om det; han far fikset gartneren med øks han, og gikk deretter ned i kjelleren og hengte seg. Ryktet om denne uhyggelige historien gikk viden rundt og folk kom for å se dødsfinca´n som gården ble hetende på folkemunnne.

Men her slutter heller ikke historien. Etter tragedien kom det stadig folk forbi for å beskue åstedet. José tenkte derfor at disse gjerne ville oppleve noe mer og så satte han igang. Måneder seinere fikk han den gode ide å starte opp et hotell i dette forfulgte huset. De kalte hotellet for “La Casa Del Cementerio” og har nå drevet stedet med hell i 2 år! Folk kommer hit fra hele Spania for å oppleve én overnatting med spøkelser, zombies, (levende lik) bankeånder, og alleslags skrømt. Hele natten hører og ser du her gestalter som plutselig kommer fram og like plutselig forsvinner.

Skal La Casa Del Cementerio minne om noe, så er det her litt som på Harry Potters kostskole, Hogwart slott, for her flakser det også merkelige skapninger rundt hele natta. Det eneste stedet som er fredet er soverommene til gjestene. Der kan de slappe av. Men mange av dem er ikke klar over dette og gruer seg for å gå til sengs!

Det var eieren av tomta hvor huset står, José Molina som fikk ideen med spøkelseshotellet. Ni skuespillere pluss et stort utvalg audio-visuelle effekter gjør sitt til å skape den rette grøsseren og sørge for at gjestene trives og har det u-hyggelig! Det skal være uhyggelig morsomt! Vi har et realistisk opplegg, forteller José, til Aktuelt Spania, og vi sier ifra til garantert gjestene at dette her er ikke noe for svake nerver!

Men hvis noen blir for redde utover kvelden, så roer vi dem ned! Jeg har merket at det er de sterkeste, tøffeste mennene som oftest blir reddest, mens damene som regel tar det hele mere rolig. Folk skal komme herfra med en god følelse, smiler hotellverten.

Ved siden av de overnaturlige vesenene, er det hele tiden til stede to helt alminnelige kelnere som gjestene kan få trøst og hjelp fra hvis det trengs. På dagtid ser finca´n rett så hyggelig ut der den ligger i sola ved siden av kirkegården. Men ifølge et dansk ektepar som hadde tilbrakt et døgn der så var det som de sa: ”det va´sgu´ uhyggeligt, men maiet fint.” Én overnatting med middag og frokost fra lørdag kveld til søndag utpå dagen pluss garantert gåsehud og bakoversveis koster 120 euro. Det står i brosjyren at du bør være i alminnelig god form og ha noe spansk med deg.

Mer informasjon får du på hjemmesiden www.lacasadelcementerio.es

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 8 i 2009.
Leave a Reply

Your email address will not be published.