Brevduer – medisinske sendebud….

En tysk farmasøyt fraktet reseptbelagt medisin med brevduer. Med duenes hjelp ble han en pioner i luftfotografering.

Tekst: Bente Puig

Julius Neubronner (1852-1932), en tysk farmasøyt som bodde i en liten landsby ved Frankfurt, brukte duer til å frakte reseptbelagt medisin til nærmeste sanatorium. Daglig kunne han få besøk av duene som kom med resept, og Neubronner sendte duen tilbake med inntil 75 gram medisin i beholderen.

Selv om dette var den mest effektive metoden i 1903 var ikke duene alltid til å stole på. De kunne fl y seg vill i tåken og bli borte i ukesvis. Neubronner som var en ivrig hobbyfotograf bestemte seg for å utforske fenomenet, og festet et lite kamera til duene. På den måten kunne han følge deres vei, og med denne oppfinnsomme ideen ble Neubronner en pioner i luftfotografering. Han tok patent på oppfinnelsen og ble anerkjent i hele verden. Han deltok på internasjonale utstillinger med sine luftfotografi er, og solgte dem også som postkort.

Da Tyskland forberedte 1. verdenskrig viste det tyske militæret stor interesse for Neubronners oppfinnelse, og de studerte mulighetene for å bruke duene til spionasje. På den tiden opplevde man en rask utvikling av militærfly, og duespionasje ble satt tilside for ny teknologi.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler