Bøtelagt for fornærmelser mot spanskekongen

Den tidligere soldaten Amadeo Martínez Inglés er av spansk rettsvesen bøtelagt med 6480 euro for å ha fornærmet Kong Juan Carlos av Spania. Dommen, som kan ankes, er av samme karakter som den som ble utstedt til ordføreren av Puerto Real (Cádiz), José María Barroso, som kalte kongen for korrupt og sønn av et krapyl.

Tekst: Bente Puig

Martínez Inglés er en kjent republikaner og ex-militær. Han skrev artikkelen «Por que te callas ahora?» for avisen Canarias Semanal, der han karakteriserte spanskekongen som den siste spanske representanten av «bander av fylliker, horekunder, idioter, hjerneløse, nymfomaner, slappfisker og verstinger». Han kalte også kongen korrupt folkemorder.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

– For å vise sin motstand mot monarkiet trenger man ikke å fornærme kongen på denne måten, uttalte dommer José María
Vázquez Honrubia, som ga han en lavere straff enn om det hadde vært snakk om muntlige fornærmelser i kongens tilstedeværelse.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler