Bort med “grevinnehenget”

Når vi kommer litt opp i årene vil mange oppleve at overarmene blir slappe. Mens man i noen land betegner slike armer som “dansende kyllinger”, sier vi i Norge at man har fått grevinneheng (eller “bingovinger”).

Tekst: Renate Klaui, Beauty Point.

Den gangen alt var strammere kledde vi oss uanstrengt i ermeløse skjorter og søte kjoler med spaghettistropper, men når grevinnehenget begynner å synes er det ikke like lekkert med ermeløse topper. Vi tar heller på bluser med halvlange eller lange ermer eller et pent skjerf utenpå til finere anledninger. Det er helt naturlig at overarmene blir svakere ettersom man blir eldre.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Ikke bare er huden blitt tynnere i løpet av årene, men musklene blir også slappere. Dette fører da til at man får disse “bingovingene” på overarmene. Det første skrittet mot strammere overarmer er å trene hver dag. At musklene har slappet av, betyr ikke at de aldri kan bli faste igjen. Litt hjemmetrening kan gjøre underverker. Dette innebærer trening av triceps. På google kan du søke deg fram til gode treningsprogrammer, og til og med se dem på video om du ønsker. Hvis du derimot foretrekker å se en raskere effekt og ikke er særlig treningsivrig, er det heldigvis andre metoder du kan benytte. En av de mest skånsomme metodene er radiofrekvensterapi. Tidligere har jeg fortalt om hvordan bruk av radiofrekvens kan lege flere hudsykdommer samt løse h u d p r o b l e m e r. Tilsvarende be-handling kan brukes mot slapp hud.

Radiofrekvens er en moderne teknikk basert på ‘usynlig’ stråling: Enheten varmer opp vevet. Responsen på denne varmen er at mer kollagen dannes, noe som strammer opp huden. De beste resultatene oppnås i løpet av en syklus som varer i gjennomsnitt seks økter. Det er dessverre ikke slik at du er “som ny” etter en behandling, men radiofrekvens i kombinasjon med trening akselererer prosessen betydelig. Hvis du foretrekker å velge den mest drastiske, men også mest effektive innenfor behandling av slappe overarmer, så kan du vurdere plastisk kirurgi. Overflødig hud fjernes, i bytte får du et nokså stort arr. Tydeligheten av arret avhenger av hvordan kroppen heles, og er forskjellig fra person til person. Selvfølgelig vil det bli forsøkt å minimere arret så langt det er mulig, men husk at dette aldri blir usynlig.


Denne artikkelen har tidligere blitt publisert i Aktuelt Spania 2012
Leave a Reply

Your email address will not be published.