Boligprisene i Spania ned 6,9 prosent i 2012

Som ventet ble det en nedgang i boligprisene i Spania for 2012, og det er gode nyheter for folk som ønsker å kjøpe seg en bolig i Spania. I tillegg er det en svak Euro, noe som gir en ekstra gunstig vekslingskurs fra Norge. Vi skal i denne utgivelsen se på hvor hvordan prisnivået var for de ulike regionene i Spania for 2012, samt se på hva vi kan forvente for Costa Blanca området i 2013.

Finn din drømmebolig i Spania på boligportalen www.AllPropertiesSpain.com

På Costa Blanca falt prisene på nye boliger med 8,7 prosent i 2012, og ekspertene tror prisene på nye boliger også vil gå ned noe i 2013. Prisen per kvadratmeter på nye boliger i provinshovedstadene i Spania ligger i gjennomsnitt på 2212 euro. Dette betyr at en bolig på 90 kvadratmeter koster cirka 199.100 euro.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Største prisnedgang på boliger finner vi i disse regionene
Navarra (12.6 prosent), La Rioja (11.6), Castilla-La Mancha (10.2), Cantabria (8.8), Valencia (8.7), Aragon (8.6), Extremadura (7.3), Ontario (7.2), Murcia (7.2) og Castilla y Leon (7).

De regionene med minst prisnedgang på boliger i 2012 ligger: Catalonia (6.6 prosent), Madrid (6.5), Balearene (6.5), Asturias (5.7), Galicia (5.6), Kanariøyene (5.2) og Pais Vasco (4.1).

I San Sebastian, Barcelona, Bilbao og Madrid er det for tiden dyrest å kjøpe ny bolig. Her må man ut med 2212 euro per kvadratmeter.

Mens i Murcia, Cáceres, Badajoz, Pontevedra, Jaén, Cuenca og Ciudad Real Lugo er de billigste byene å kjøpe bolig. Her koster en ny bolig i gjennomsnitt 1400 euro per kvadratmeter.

Minimale endringer for Costa Blanca
Vi i Real Homes Spain merker en tendens til at prisene i Albir og Alfaz begynner å stabilisere seg. Forventer ikke noe større justeringer i verken positiv eller negativ retning. Det er fortsatt mange ”kupp” i markedet, men det er litt lengre mellom de helt store. Omliggende nærområder på Costa Blanca vil da naturlig følge etter.

For flere tips og råd om kjøp og salg av bolig i Spania, gå til www.eiendomsmeglerspania.no. Der vil du kunne stille spørsmål om alt som har med kjøp og salg av bolig i Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.