Boligprisene i Spania ned 6,9 prosent i 2012

Som ventet ble det en nedgang i boligprisene i Spania for 2012, og det er gode nyheter for folk som ønsker å kjøpe seg en bolig i Spania. I tillegg er det en svak Euro, noe som gir en ekstra gunstig vekslingskurs fra Norge. Vi skal i denne utgivelsen se på hvor hvordan prisnivået var for de ulike regionene i Spania for 2012, samt se på hva vi kan forvente for Costa Blanca området i 2013.

Finn din drømmebolig i Spania på boligportalen www.AllPropertiesSpain.com

På Costa Blanca falt prisene på nye boliger med 8,7 prosent i 2012, og ekspertene tror prisene på nye boliger også vil gå ned noe i 2013. Prisen per kvadratmeter på nye boliger i provinshovedstadene i Spania ligger i gjennomsnitt på 2212 euro. Dette betyr at en bolig på 90 kvadratmeter koster cirka 199.100 euro.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Største prisnedgang på boliger finner vi i disse regionene
Navarra (12.6 prosent), La Rioja (11.6), Castilla-La Mancha (10.2), Cantabria (8.8), Valencia (8.7), Aragon (8.6), Extremadura (7.3), Ontario (7.2), Murcia (7.2) og Castilla y Leon (7).

De regionene med minst prisnedgang på boliger i 2012 ligger: Catalonia (6.6 prosent), Madrid (6.5), Balearene (6.5), Asturias (5.7), Galicia (5.6), Kanariøyene (5.2) og Pais Vasco (4.1).

I San Sebastian, Barcelona, Bilbao og Madrid er det for tiden dyrest å kjøpe ny bolig. Her må man ut med 2212 euro per kvadratmeter.

Mens i Murcia, Cáceres, Badajoz, Pontevedra, Jaén, Cuenca og Ciudad Real Lugo er de billigste byene å kjøpe bolig. Her koster en ny bolig i gjennomsnitt 1400 euro per kvadratmeter.

Minimale endringer for Costa Blanca
Vi i Real Homes Spain merker en tendens til at prisene i Albir og Alfaz begynner å stabilisere seg. Forventer ikke noe større justeringer i verken positiv eller negativ retning. Det er fortsatt mange ”kupp” i markedet, men det er litt lengre mellom de helt store. Omliggende nærområder på Costa Blanca vil da naturlig følge etter.

For flere tips og råd om kjøp og salg av bolig i Spania, gå til www.eiendomsmeglerspania.no. Der vil du kunne stille spørsmål om alt som har med kjøp og salg av bolig i Spania.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler