Boliger i gamlebyen i Altea er i dårlig forfatning

Det er flere tiår siden mange av boligene i gamlebyen i Altea ble forlatt, noe tilstanden til boligene bærer preg av. Boligene er verneverdige, og huseierne er pliktige å holde husene vedlike.

Tekst: Bente Puig

Nå har rådhuset i Altea kartlagt boligene som trenger en overhaling. Hele 60 huseiere i Altea vil nå få krav om oppussing. Plan- og bygningssjefen i kommunen, Carolina Punset, hevder å ha loven i hånd når hun nå forlanger at boligfasadene skal pusses opp.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Noen trenger et malingsstrøk eller en skurefille, mens andre trenger større reparasjoner i murfasaden. – Avskaling, sprekker og sår i fasaden er gjengs blant huseierne som ikke oppfyller sin plikt om å holde boligene i orden, noe som er fundamentalt hvis vi skal fremstå som en turistby av kvalitet, sier Punset. Det er første gang rådhuset går ut og krever huseiernes innsats for et godt bybilde.


One thought on “Boliger i gamlebyen i Altea er i dårlig forfatning

  • January 16, 2013 at 11:13 am
    Permalink

    Hvis boligene er verneverdige, så er det vel ikke bare fasadene som skal tas vare på? Hva med resten av husene, skal det bare forfalle så kun fasadene står igjen? The ser jeg for meg hollywoodske tilstander med 'kulisse-byer'…

Leave a Reply

Your email address will not be published.