Bolig blir museum i Alfaz del Pi

Det er vedtatt i Alfaz del Pi rådhus at boligen til María Jesús Such Devesa skal bli et etnografisk senter i byen. Eieren ga bruksretten til boligen til rådhuset i fjor. – Vi fortsetter arbeidet med å samle gjenstander som dokumenterer våre kulturelle skatter, uttaler talsmann for regjeringen Toni Such, som viser takknemlighet overfor familien for donasjonen.

Tekst: Bente Puig

– Boligen som María Jesús har gitt oss bruksretten til er, om ikke den første, så blant de første boligene som ble oppført i Alfaz del Pi. Skjøtet er datert på 1800-tallet, og familien har latt mye av det opprinnelige inventaret stå igjen, sier Toni Such.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Boligen er i Calle Baldons, og vil bli et kommunalt etnografisk senter der man viser redskaper, dokumenter og instrumenter som bekrefter byens historie. – Vi vil med dette identifisere, dokumentere, beskytte og gi liv til vår kulturarv, sier Toni Such.

Bruksretten er i første omgang på 10 år med mulighet for ytterligere 5 års forlengelse.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler