Blodgivere redder 80 liv per dag i Spania

I Spania blir det gjennomført fem blodoverføringer hvert minutt, mer enn 6000 per dag. Man regner med at blodoverføringene redder omlag 80 liv per dag, og ytterligere 375 blir friske takket være donorblod.

Tekst: Bente Puig

Dette melder den spanske blodgiverforeningen. De melder at det er særlig viktig å gi blod rett før ferier som påskeferie, sommerferie og juleferie da det i disse høytidene skjer flere ulykker som krever blodoverføring. Man kan gi blod hele året.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Blodet har utløpsdato, og reservene skal alltid være fulle for å kunne leve opp til mottoet: «blodet skal vente på pasienten, ikke pasienten på blodet». For å kunne bli blodgiver, må man være over 18 år, veie over 50 kilo og ikke bruke medisiner.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler