Bli raskere gravid med Babycomp

De fleste som prøver å bli gravid regner med en postivit graviditettest med en gang. Helst skal det ikke ta mer enn ett forsøk. Og man hører jo ofte også om dem som blir gravide ved uhell eller på første forsøk. I snitt bruker et par seks måneder på å bli gravide, men mange kan bruke opp til tolv måneder eller mer. Skal man tro på ekspertene kan du bli gravid raskere med en Babycomp da den gir svar på viktige elementer som må klaffe for at man skal bli gravid.

Det finnes ikke sikre tall på hvor mange som ikke klarer å bli gravide på egenhånd, fordi det rommer så mangt. Men noen opererer med tall opp mot 1 av 7 kvinner i fruktbar alder og tallet øker med økende alder. Det anbefales at man prøver i 12 måneder før man søker legehjelp, kortere hvis kvinnen er passert 35 år. En legesjekk er lurt å ta allerede før det har gått ett år. Det kan oppdages problemer som kan gjøres noe med. Men etter ett år med prøving, er det for mange aktuelt med en utredning, og begrepet som brukes er ufrivillig barnløshet.

Eggløsningen og syklus
Hver måned har man kun en sjanse til å lykkes, og det er under eggløsningen. Derfor er det helt avgjørende å finne ut når eggløsningen skjer. Eggløsningen skjer stort sett ca 14 dager før neste menstruasjon. Måler du basaltemperaturen vil mange oppleve at den synker med 0,2 til 0,3 grader 12-24 timer før eggløsningen. Mange opplever også at sexlysten øker rundt eggløsningen. Syklusen regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til neste første blødningsdag. Dersom første blødningsdag var 1. juni, og neste menstruasjon begynner 29. juni, har du 28 dagers syklus – uavhengig av antallet blødningsdager. BabyComp er et hjelpemiddel for å finne syklus, eggløsning og hvilke dager du kan bli gravid og ikke.

Eksempler syklus:

28 dagers syklus
Eggløsning: dag 14 (12-16)
Fruktbare dager: 9-15 (6-17)

26 dagers syklus
Eggløsning: dag 12 (10-14)
Fruktbare dager 7-13 (4-15)

30 dagers syklus
Eggløsning: dag 16 (14-18)
Fruktbare dager: 11-17 (8-19)

Hva påvirker syklusen?
– Helse. Er du syk, utsettes eller uteblir gjerne menstruasjonen.
– Kosthold. Går du mye opp eller ned i vekt kan dette påvirke hormonbalansen og dermed regelmessigheten i syklusen din. Svært under- og overvektige kan miste menstruasjonen en tid.
– Trening. Hardtrening kan ha innvirkning på syklusen din. Noen toppidrettsøvere har svært uregelmessige menstruasjoner, og andre mister den helt i en periode med intens trening.
– Reise. Dersom du reiser langt og opplever tidsforskjeller samt klimaendringer kan syklusen forstyrres.
– Stress. Sterkt følelsesmessig stress kan noen ganger forstyrre syklusen.
– Svangerskap. Under svangerskap stopper syklusen, og kvinner som ammer barna sine, får ofte ikke menstruasjonen tilbake før fire til tolv måneder etter fødselen.

Gravid med Babycomp
Raskere Gravid Vi hadde prøvd å få barn i over ett år før en venninne fortalte om BabyComp. Hun forklarte at jeg ved å bruke den ville få vite når i syklusen jeg var mest fruktbar. I januar kjøpte jeg BabyComp. Jeg ble ønsket gravid i mai samme år. Jeg hadde svært uregelmessige menstruasjoner, men nå vet jeg jo alt om min egen syklus og det er deilig å føle seg fri for alle medisiner. Det føles jo ikke som naturlig at man som er ung og frisk skal være henvist til piller.

En BabyComp har mange funksjoner. Den lille maskinen din kan fortelle deg om det er balanse mellom hormonene østrogen og progesteron. Det er særlig viktig når man ønsker å bli gravid. Min mann synes en Babycomp er fint, spesielt fordi han ikke likte tanken på at jeg skulle ta piller hver dag. Han har merket at jeg er mindre premenstruell og at BabyCompen skapte ro rundt oss i tiden da vi prøvde å få barn. Jeg vil gjerne anbefale BabyComp til andre slik at de kan bli kjent med sin egen kropp. Det er jo et helt naturlig og ufarlig produkt. Trine, 34 år, Tønsberg

Les mer om BabyComp og hvordan bli gravid raskere www.bli-gravid.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.