Bikinibråk i Benidorm!

Det meget konservative Spania med sine kvinner i svart fra topp til tå skulle ha seg frabedt at disse turisttøsene som lokalbefolkningen kalte dem fikk løpe todelte rundt i sola på Benidorms strender.

Teskt: K.J. Hermanrud

Fysjamei! Guardia Civil, av turistene kalt Bikini Cops, fikk etterhvert den umulige jobben å jage damene bort fra stranda. Mulkt ble det også av og til og turistene følte seg ikke lenger velkommen på stranda med denne stadige trakasseringen.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Benidorms ordfører var på den tiden Pedro Zaragoza, – en klok mann. Han forsto at for å få skandinaver og briter hit på ferie, måtte han være imøtekommende og akseptere turistenes skikk og bruk.

Derfor bestemte han i 1952 på egenhånd å oppheve Bikiniforbudet på Benidorms strender. Det ble det bråke av! Zaragoza var nemlig den eneste som hadde gått til det skritt å oppheve forbudet. Men dette hørte turistene og snart ble det populært å feriere i Benidorm! Men ikke uten reaksjoner! Politisjefen gjorde opprør og biskopen i Benidorm, etter å ha mottatt utallige klager, truet med å kaste ordføreren ut av den katolske kirken. Det ble demonstrasjoner utenfor rådhuset hvor borgerne brente Bikini-badedrakter sang salmer og holdt anti-messe.

Men Pedro Zaragoza var ikke den som ga seg. På sin Vespa scooter, 1949 modell , (se foto) dro han avsted til Madrid for å ta Bikini´n opp med El Caudillo selv! Til Madrid kom han 8 timer senere og fikk Franco i tale. Hans argument om å la turistene få ta med seg sine skikker fra hjemlandet førte fram og med tillatelsen i lomma dro han den lange veien tilbake. Derfor ble strendene her i Benidorm de første hvor Bikini-turistene kunne føle seg vel på stranda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.