Biblioplaya åpner på Albirstranda.

Nylig skrev vi at Benidorm kommune hadde åpnet sine strandbibliotek iår igjen på Poniente og Levante strendene. Og nå kan vi gi leserne den gledelige nyhet at Alfaz del Pi kommune har gjort det samme!

Tekst: k.J.Hermanrud
Foto: Karin Eickel Hermanrud

I et hyggelig lite lesehus med overdekket tak, rett på stranda, sitter du I fred og ro og leser: VG, The Daily Mail, De Telegraaf og et stort utvalg av spanske og internasjonale aviser og tidsskrifter; – helt gratis! Et internasjonalt bibliotek har de også.

Havbrisen kjøler deg og taket beskytter mot sola så selv på varme dager er det svalt her utenfor lesehuset. Blad-damen snakker engelsk og er meget behjelpelig med å finne fram det du ønsker av lesestoff. Du kan også kjøpe bøker og det du ønsker å betale går rett til Krefthjelpen, AECC.

Da Aktuelt Spania stakk innom var lesehuset godt besatt av et meget flerspråkelig publikum. Flere fortalte oss hvilket godt tiltak dette lesehuset var og hvor fornøyd de var med kommunen som gjør slike ting. Og det er iallfall sikkert at det er ikke mange steder du har slik utsikt mens du leser VG.

Åpningstider: 10.30 – 13.30 og 17.30 – 20.30.I hele juli og august blir det mulig for unger å drive med håndarbeid av ymse slag.

Biblioplaya ligger rett på Albirstranda nær lekeplassen og rett ovenfor Museet FRAX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.