Besøk San Sebastián og se Martin Ødegaard spille!

For alle norske fotballfans har Spania nå fått en ny turistattraksjon. Tar du turen til Baskerland og byen San Sebastián, kan du få med deg en av hjemmekampene til La Real – Real Sociedad – med Martin Ødegaard i hovedrollen.

Den norske ballmagikeren har overbevist stort etter låneovergangen til Real Sociedad. Martin Ødegaard gikk til Real Madrid i ung alder, og etter utlån til nederlandske Vitesse og Heerenveen gikk han til Real Sociedad før 2019-2020-sesongen. Der har han gjort sakene sine meget bra, og det spekuleres nå i at Real Madrid vil hente ham hjem til sommeren selv om avtalen i utgangspunktet gjelder ut 2021-sesongen.

Hvis du er glad i sol, varme, strandliv og fotball, kan en tur til den nydelige byen San Sebastián være et meget godt alternativ for deg. Midt i byen ligger bystranda, La Concha, som strekker seg en god kilometer. San Sebastián ligger helt nord i Spania, like ved grensen til Frankrike, og har opp gjennom tidene vært en populær badeby for både nasjonale og internasjonale turister.

Dusinet fullt av Michelin-stjerner

Det er ikke bare i fotball byen utmerker seg på verdenskartet. Den har også en rekke fantastiske restauranter hvor ganen din kan få smake på noe av det ypperste Spania har å by på av råvarer. Med 16 Michelin-stjerner kan du virkelig spise meget godt på ferie dersom du bestiller bord god tid i forveien (PS: Ikke spis opp hele feriebudsjettet ditt da!). 

Med sine tre Michelin-stjerner er restauranten Arzak rangert som en av verdens aller beste spisesteder, og vel verdt et besøk!

Besøk Anoeta Stadium

Det er her Real Sociedad spiller hjemmekampene sine, foran opptil 39 500 hjemmefans. Det er også her Martin Ødegaard har dominert for La Real siden overgangen sommeren 2019. For å komme deg på kamp kan du ta metro fra sentrum, ta i så fall linje 1, 3 eller 5. Det går også en rekke busser – linje 16, 24, 28, 26 og 37.

Billettprisen til en av hjemmekampene deres ligger på rundt €25 for kortside, og opptil €50 dersom du ønsker gode plasser midt på langsiden. Det er ikke uoverkommelige priser for norske fotballfans som er vant til å betale dyrt for å se norsk tippeliga. På Anoeta Stadium får du se fotball av en helt annen kvalitet, det er sannsynligvis sol og godt og varmt ute, og du kan til og med kjøpe deg en iskald øl! 

For å gjøre kampen litt mer spennende, kan du satse penger på at hjemmelaget vil vinne, eller at Martin Ødegaard skal score. Det finnes en rekke nettsider hvor du får god avkastning på slike spill. Mange av de beste oddssidene på nett er tilpasset for norske spillere, og tilbyr store bonuser til nordmenn som setter inn penger. Velger du riktig oddsside og plasserer en smart tippekupong, kan det hende du går i pluss på hele Spania-turen din! 

Besøk gamlebyen

Når du er i San Sebastián er en tur innom gamlebyen absolutt et must. Her finner du Plaza de la Constitución, en stor plass hvor tyrefektingen pågikk mens publikum satt trygt plassert oppe på balkonger rundt plassen.

I gamlebyen finner du også en rekke kafeer og tapas-restauranter som er perfekte for en liten pust i bakken. Byen kan også by på en rekke museer, gamle bygg, slott og palass, og nydelige kirker som er vel verdt et besøk. 

Fly til San Sebastian

For å komme deg til San Sebastian er du nødt til å mellomlande, men du kommer deg fra Oslo tur\retur for mellom 2 000 og 3 000 kroner. Med overnatting i Spania får du en rimelig ferietur, noe som passer bra med tanke på alt du kan bruke pengene dine på mens du er der nede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *