Beskytt øynene mot solen med polariserte linser

Hver sommer blir man stadig minnet på hvor viktig det er å beskytte huden mot solen, men ofte glemmer vi å beskytte de mest sensible og viktige delene av kroppen, nemlig øynene. Hele 80% av informasjonen vi mottar, får vi via synet. Selv om synet har den egenskapen å tilpasse seg lysendringer, er ikke dette alltid nok når solen står på som verst.

Tekst: Bente Puig

Ved Óptica Felipe Zaragozí i Spania har de flere innretninger for å beskytte synet mot solen. Den mest avanserte innretningen er polariserte linser, eller sol-linser. – Om sommeren bør man bruke linser som reduserer intenst direkte lys, og som beskytter mot stråling slik som UV og blå-violette stråler som kan føre til øyekatarr, nedsatt syn etc., sier innehaver Felipe Zaragozí.

Kun 16% av befolkningen som bruker progressive linser, bruker progressive solbriller, og nesten en tredjedel av alle solbriller som blir solgt i Spania har ikke gått gjennom kvalitetssikring med tilhørende nødvendig sikkerhetsgodkjenning. Den mest avanserte og praktiske måten å beskytte øynene mot solen, er med Essilor Xperio polariserte linser. Linsene har en polarisert film som separerer ut de skadelige lysstrålene og refleksene som blender øynene. Med disse egenskapene, får brukeren et naturlig syn med stor presisjon og klarhet.

Leiebil Alicante – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania

Linsene reduserer blending, reflekser og gjenskinn fra vannet. Solen som skinner på horisontale overflater, slik som sand, vann, snø og veibane gir en forstyrrende refleks som kan gi økt lysstyrke og overeksponering av sol på retina, sier Felipe. Hvert år skjer utallige trafikkulykker på grunn av blending. Polariserte linser forkorter bremseavstanden
med 7 meter ved en hastighet på 80 km/t.

Den beste solbeskyttelsen for øynene er CRIZAL SUN UV, sier Felipe og forteller at de er behandlet med den eneste antirefleksbehandlingen spesielt for solbriller som gir en solbeskyttelse tilsvarende faktor 50. Denne behandlingen
utelukker UV-stråler og reflekser.
Leave a Reply

Your email address will not be published.