Benidorms historie i bilder

Rådhuset i Benidorm har nå åpnet Museo l´Hort de Colón som viser gamle fotografier fra Benidorm på 50- og 60-tallet. Det er Francisco Pérez Bayona som stiller ut 30 av sine bilder frem til 16. september, i tidsrommet 10 til 14 på hverdager.

Tekst: Bente Puig

Museet ligger på hjørnet Calle Alameda og Paseo de Carretera, og er en gammel villa forært til kommunen av familien Llorca. Villaen er en av de siste historiske boliger i Benidorm i Spania fra 1800-tallet. Arvingene av huset har meldt at de forærer huset til kommunen, og har dermed endret holdning i forhold til eierskap og bruksrettigheter. Allerede i 1989 forærte de huset til kommunen med de vilkår at familien skulle ha bruksrett frem til 2009. I ettertid hevder familien at en av arvingene gikk ufrivillig med på eierskiftet, og at skiftet dermed er ugyldig.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

I tillegg leide de ut huset fra 2009 til 6 leietakere med leiekontrakt frem til desember 2011. Kommunens bruk av eiendommen forviklet seg enda mer når en av arvingene døde i desember 2009. Arvingene har nå nylig ringt til kommunen og lovet at de ikke vil forårsake flere problemer, og at deres advokat nå ferdigstiller alle nødvendige papirer for at kommunen skal ha full bruksrett på eiendommen.
Leave a Reply

Your email address will not be published.