Benidorm og Valencia er turistenes favorittreisemål

Valencia og Benidorm figurerer blant de ti beste feriesteder i Spania. Dette viser statistikken i den femte Traveller´s Choice Destinos 2012 fra TripAdvisor, der turister selv står for kåringen av de beste feriestedene. TripAdvisor regnes som den beste reiseguiden på nett.

Tekst: Bente Puig

Valencia ble kåret til den femte beste feriebyen i Spania, og Benidorm kom på en tiende plass. Barcelona topper listen, etterfulgt av Madrid, Sevilla, Granada, Valencia, Palma de Mallorca, Málaga, Marbella, Salamanca og Benidorm. I tillegg til å toppe den spanske listen, havnet Barcelona også på fjerdeplass på Top 25 Europa, og på femteplass på verdensbasis.

Turistsjefen i Valencia, José Salinas, uttaler i et pressebrev til TripAdvisor at «for et reisemål finnes ingen bedre premie enn turistenes egne vurderinger». Han understreker samtidig at Valencias turist-image er veldig positivt, og at kåringen vil bidra til videre positiv vekst i Valencias turistnæring.

Turistsjefen i Benidorm, Yolanda Pickett, mener at kåringen av Benidorm er et resultat av hardt utført arbeide for å etterkomme turistenes behov. «Turisten finner alt han trenger i yen, da vi har mye å tilby for turister i alle aldersgrupper», sier Pickett.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Traveller´s Choice fra TripAdvisor 2012 består av mange kategorier, blant annet beste europeiske reisemål og verdens beste reisemål. Det finnes egne lister for Afrika, Asia, Australia, Caribien, SentralAmerika, Europa, Kina, Syd-Amerika og USA.

Benidorm målte beste hotellbelegg siden 2003 Hotellforbundet Hosbec viser til veldig godt på belegg på hotellene i Benidorm første halvpart av mai. Belegget var på 84,5%, beste resultat på ti år, og en økning på 6,9% fra samme periode i fjor. Tallene bekrefter forbundets karakteristikk av Benidorm som et viktig vår- og høst-reisemål i Spania, i tillegg til sommerperioden. De største gruppene turister er spanjoler og engelskmenn, som sammen utgjør 90% av alle hotellovernattinger i byen. Antallet spanske turister økte med 11% i første halvdel av mai, til 236.000 overnattinger,
siden samme periode i 2012. Det britiske markedet økte med 7% til 226.000 hotellovernattinger.

Totalt er antallet turister fordelt slik:
spanjoler 46,4%, engelskmenn 44,4%, belgere 3,5%, nederlendere 2,4%, franskmenn 0,8%, tyskere 0,6%, irer 0,5%, russere 0,4% og skandinavere 0,4%.
Leave a Reply

Your email address will not be published.