Benidorm avrundet året med et gjennomsnitts belegg på 78,6%

Til tross for vanskelige tilstander i Spania, hadde hotellene i Benidorm et gjennomsnitts belegg på 78,6% i 2012.

Tekst: Bente Puig

Dette er 1,4% lavere enn året før, da gjennomsnittet var 80%. De første 8 månedene var det en stigende tendens med et belegg på 90% i august, som dalte for hver måned fra september til desember. Kilder i hotellnæringsforbundet Hosbec melder at de er fornøyd med belegget, og understreker at Benidorm var den destinasjonen i Spania som hadde best belegg i julen med 90%. 50,3% av overnattingsgjestene i Benidorm var i julen utenlandske, hvorav 40,3% engelskmenn, 4,1% belgere og 3,5% hollendere.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Tre stjerners hoteller registrerte det beste belegget i julen med 69,9%, etterfulgt av to-stjerners med 62,3% og fire-stjerners med 57,8%. I første halvdel av januar var det 52,2% belegg. Normalt sett stiger belegget gradvis fra andre halvdel av januar og frem til august. På Costa Blanca generelt har gjennomsnitts hotellbelegg vært 72,2%, 2% lavere enn i 2011. Hvis man ser bort fra Benidorm var belegget i fjor på 53,6%, 3,4% lavere enn i 2011. Kommuner som Altea, Finestrat og Alfaz del Pi hadde et belegg i andre halvdel av desember på henholdsvis 63,4%, 59,7% og 36,4%. I disse kommunene var gjennomsnitts belegg i desember på 30,8%. I samme måned i 2011 var belegget 40,7%.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler