Barn med eget kooperativ lager såpe og parfyme

Elevene ved barneskolen CEIP Manuel Riquelme de Hurchillo i Orihuela har sitt eget kooperativ der de selger egen¬produsert såpe og parfyme for veldedige formål.

Tekst: Bente Puig

Initiativet har vekket interesse fra myndighetenes side, og skolen har blitt premiert med “Premio nacional de medio ambiente” (nasjonal miljøpris) og “Premio Nacional de Educación” (nasjonal utdan¬ningspremie) så langt tilbake som i 1999. I tillegg har Unesco erklært initiativet for “Proyecto de calidad mundial” (verdens kvalitetsprosjekt). Skolen, med 175 elever, tok for 25 år siden i bruk en undervisning¬splan basert på miljø og verdiskapning.

Ett eksempel på dette er skolens egen grønn¬sakshage der elevene selv dyrker og inngår i kooperativet. Hver elev har en tittel in¬nenfor kooperativet “La Casita Verde”, som selger sine grønnsaker til skolekjøk¬kenet. Annethvert år deles overskuddet, 50% til elevene og 50% til Unicef. Skolen har valgt å utvide produksjonen i år med såpe og parfyme. Til dette formålet har de fått hjelp fra teknikere for å utvikle skogsa¬romaen på produktene. Elevene går selv ut i skogen og plukker rosmarin og lavendel til produksjonen.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler